Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Capturat a Barcelona un important membre de la màfia calabresa
  • CA

Treball intens de la brigada de localització de fugitius del Cos Nacional de Policia durant dos anys han servit per capturar un perillós fugitiu reclamat per la policia italiana. Es tracta d’una peça clau de la ‘Ndrangheta, la màfia calabresa. En concret, un “vangelo”, és a dir, un executiu mafiós encarregat del tràfic de drogues i d’armes. L’arrestat tenia en vigor una ordre de detenció de les autoritats italianes per delictes de pertinença a organització criminal, extorsió i tràfic de d’estupefaents.

Segons detalla el CNP, en un principi a l’octubre de 2018, la policia va tenir la sospita que el fugitiu es trobava a Màlaga. Però a mida que les investigacions van avançar, els investigadors van adonar-se la “gran cobertura de la Ndrangheta” que tenia l’ara detingut. El seguiment va continuar i els agents van constatar que el sospitós s’havia instal·lat a Barcelona des d’on esperava fugir cap al Brasil amb un vaixell. De fet, la policia va detectar el barri on vivia, un camió que li portava la documentació i una abundant quantitat de diners en efectiu.

Equips de seguiment en dos domicilis i un punt de trobada així com un efectiu treball d’informació han servit per poder enxampar aquest fugitiu. Segons argüeix la policia a El Món, es dedicava a extorsionar víctimes que havien rebut diners prestats de l’organització mitjançant amenaces de violència al pagament d’un interès del 10% mensual. En el moment de la detenció portava documentació falsa.

Paral·lelament a l’arrest, la policia italiana va porta a terme escorcolls a Itàlia on ha comissat 360.000 euros, més de 13 kilos de droga, una pistola, una carabina, una metralleta i una gran quantitat de munició. La investigació continua oberta tant a Itàlia com a Espanya perquè el detingut ha ofert pistes sobre altres individus implicats amb narcotràfic i blanqueig de capitals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa