Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un perillós mafiós de la ‘Ndrangheta, detingut en un mercat de Barcelona
  • CA

La Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona un dels fugitius més perillosos de la màfia calabresa, coneguda com ‘Ndrangheta. El detingut és G.R., de 34 anys i reclamat per les autoritats italianes per delictes de tràfic de drogues, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal. Ha estat arrestat al Mercat de Sant Gervasi, on havia entrat amb la seva parella.

La investigació es va iniciar quan a través de les relacions internacionals del cos policial espanyol i l’OFAST francesa es va tenir coneixement de la possible presència de l’home a Catalunya. Els cossos policials italians van informar que es tractava d’un dels fugitius “de màxima perillositat” i que es trobava en parador desconegut des de feia anys. Finalment, es va poder localitzar un familiar íntimament relacionat amb el fugitiu i es va establir una intensa però discreta vigilància sobre ell per si contactava amb ell.

Gràcies a aquesta vigilància, els agents van localitzar un domicili on hi podria residir l’home. Hores més tard un home va sortir del domicili en companyia de la que semblava la seva parella i es van dirigir al mercat, on va ser finalment identificat com el fugitiu i se’l va detenir.

És conegut pels sobrenoms ‘u pcciu’, ‘maluferru’ o ‘u nanu’. Està sent investigat per dues ordes de presó preventiva i investigat en el marc de l’operació italiana ‘European Ndrangheta Connection’, de la qual va aconseguir escapar. El novembre del 2020 va ser condemnat a 20 anys de presó per exercir un destacat paper en el tràfic internacional de drogues i el blanqueig de capitals.

El poder de la ‘Ndrangheta

El fugitiu havia establert el seu domicili a Alemanya però es desplaçava entre Calàbria, Llombardia i el nord-oest d’Europa per tancar acords amb proveïdors de droga i altres intermediaris que vivien a Bèlgica, Holanda o Alemanya. Aquests, organitzaven transports setmanals d’uns 40 kilos de cocaïna des d’Holanda a Milà, amb la col·laboració d’altres persones.

La Guàrdia Civil ha destacat que la ‘Ndrangheta és una de les organitzacions criminals més extenses i poderoses del món i l’única organització mafiosa italiana present als cinc continents. L’operació de la detenció a Barcelona s’ha produït en el marc del projecte I-CAN, que es desenvolupa en el sí de la Interpol des del 2020 amb l’objectiu de coordinar els diferents cossos policials del món en la lluita contra aquesta màfia. La detenció forma part d’una operació més amplia iniciada fa uns anys.

Més notícies
La Policia Nacional ha detingut un membre de la màfia calabresa a Barcelona / CNP
Capturat a Barcelona un important membre de la màfia calabresa
Notícia: Capturat a Barcelona un important membre de la màfia calabresa
Comparteix
Dos anys d’investigacions permeten al CNP enxampar un “vangelo” de l’organització mafiosa
Cop a una màfia que obligava dones a prostituir-se en condicions “infrahumanes”
Notícia: Cop a una màfia que obligava dones a prostituir-se en condicions “infrahumanes”
Comparteix
La Policia Nacional deté 39 persones i localitza 41 víctimes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa