Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’operatiu antidroga al Raval elimina tres bandes que cooperaven per controlar el tràfic
  • CA

El macrooperatiu policial desplegat aquest matí al Raval, a Ciutat Vella, per part dels Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Barcelona ha permès eliminar del mapa tres bandes dependents entre elles que controlaven el tràfic de drogues al barri. Cadascuna d’elles tenia una funció en el procés de compra, emmagatzematge i distribució de les substàncies estupefaents.

Els Mossos d’Esquadra han detallat que un dels grups estava format per persones de nacionalitat romanesa. Aquesta banda es dedicava a la venda de droga, especialment heroïna, al carrer i està dirigida pels seus líders des de Romania. Una altra de les organitzacions criminals desmantellades és d’origen pakistanès i s’encarregava d’abastir el grup romanès. Així, els pakistanesos compraven drogues, principalment cocaïna i heroïna, i la venien als romanesos. Emmagatzemaven la droga, en ocasions, en pisos ocupats. Aquesta és una dinàmica que ha comportat una mutació del tràfic de drogues a Ciutat Vella.

Finalment, el tercer grup escapçat era d’origen nigerià. Segons els Mossos, va agafar protagonisme durant el confinament, quan va començar a proveir de droga els altres grups investigats perquè altres rutes, com les que passen per Pakistan i Anglaterra, havien quedat bloquejades per la declaració de l’estat d’alarma.

L’impacte de la quarantena general en el tràfic de drogues va permetre a la policia pressionar els venedors, cosa que va facilitar el tancament de 10 punts de venda i narcopisos –als punts de venda no es consumeix droga i als narcopisos se’n ven i se’n consumeix–. En concret, van ser 19 domicilis tancats, 17 d’ells al Raval.

Un grup dirigit des de la presó

La investigació, que va començar l’agost de l’any passat, ha determinat que l’organització d’origen pakistanès estava dirigida des de la presó. Així, el cap de la banda, que va ser empresonat l’any passat després d’una altra macrooperació al Raval, seguia movent els fils tot i estar en custòdia penitenciària. Els investigadors també sospiten que algunes de les bandes podrien haver comès delictes de tràfic d’éssers humans, ja que creuen que podrien haver portat persones del Pakistan o de Romania per obligar-les a vendre droga sota amenaces a ells i a les seves famílies.

La policia catalana no descarta més detencions.

Més notícies
Macrooperatiu al Raval contra la venda de droga / Europa Press
7/10/2020
61 detinguts a la macrooperació contra els narcopisos del Raval
Notícia: 61 detinguts a la macrooperació contra els narcopisos del Raval
Comparteix
Els Mossos han comissat 71.000 euros i quilos de drogues
El tinent d'alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, atén els mitjans / @albert_batlle_b
Batlle aplaudeix la macrooperació al Raval: “Dona confiança a la ciutadania”
Notícia: Batlle aplaudeix la macrooperació al Raval: “Dona confiança a la ciutadania”
Comparteix
El tinent d'alcaldia de Seguretat i Prevenció posa en relleu la col·laboració entre cossos policials

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa