61 detinguts a la macrooperació contra els narcopisos del Raval

Els Mossos han comissat 71.000 euros i quilos de drogues

Els Mossos d’Esquadra han detingut 61 persones en el marc del dispositiu contra els narcopisos que s’ha dut a terme aquest matí al barri del Raval, al districte de Ciutat Vella. Un miler d’agents dels Mossos d’Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Barcelona s’han desplegat a la capital catalana per desmantellar una quarantena de pisos que funcionaven com a punts de venda i distribució de droga, ha informat la policia catalana. També s’han fet entrades a Cornellà, Badalona i el Prat de Llobregat.

Segons ha pogut saber el TOT Barcelona, la investigació, batejada com a operatiu Coliseu, portava oberta des de fa un any i encara està sota secret. És el tercer gran operatiu del Raval contra el narcotràfic, després de les operacions Dakar i Trinitat, de 2018 i 2019. “L’operatiu busca desmantellar, més que narcopisos, punts de venda ambulant al carrer, que venen a peu de vorera la droga al consumidor final”, apunten fonts de la investigació.

De fet, la venda d’heroïna al carrer és el que ha permès a la policia “dibuixar” els “diversos entramats” que dominaven el mercat de la droga on “cadascú assumia diferents funcions”. La policia catalana ha localitzat 71.000 euros i ha decomissat més de sis quilos i mig de droga entre heroïna i cocaïna, més de dos quilos d’amfetamines i 350 plantes de marihuana.

A finals d’agost, la plataforma Acció Raval va advertir que amb la fi del confinament havien tornat a proliferar els narcopisos al barri. En poques setmanes van identificar 27 punts de venda de droga, una xifra que multiplicava per cinc els que hi havia després de l’estat d’alarma. I tenien sospites de 14 més. “Durant el confinament es van succeir diverses intervencions que van deixar el fenòmen com un part residual amb només cinc punts de venda”, recorden.

Per la seva banda, al juliol els Mossos d’Esquadra van explicar que aquest any ja havien desmantellat 42 punts de venda a Ciutat Vella i han detingut 36 persones relacionades amb el tràfic de drogues, una xifra elevada i que apuntalaria els arguments dels veïns del districte, molt cansats de lidiar amb el problema de la droga dia sí i dia també.

Més informació

Nou comentari