Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els veïns del Raval denuncien la proliferació de narcopisos
  • CA

La plataforma veïnal Acció Raval ha denunciat la proliferació de narcopisos al barri i assegura que han identificat 27 punts de venda de droga, una xifra que multiplica per cinc els que hi havia després del confinament. I encara en tenen 14 pendents de confirmar. “Durant el confinament es van succeir diverses intervencions que van deixar el fenòmen com un part residual amb només cinc punts de venda”, recorden.

Amb al fi de l’estat de l’alarma i el retorn progressiu a l’activitat, les màfies també han fet el seu propi desconfinament. “Diverses màfies han aprofitat per apropiar-se de nous espais i fer-se fortes amb el tràfic de drogues”, expliquen. De tots els punts de venda identificats, saben del cert que 8 són propietat de bancs i fons voltor, tres són d’administracions públiques i dos més són propietat de particulars.

A finals de juliol els Mossos d’Esquadra van explicar que aquest any ja han desmantellat 42 punts de venda a Ciutat Vella i han detingut 36 persones relacionades amb el tràfic de drogues, una xifra elevada i que apuntalaria els arguments dels veïns del districte, molt cansats de lidiar amb el problema de la droga dia sí i dia també.

Deixadesa i passivitat

Els veïns acusen els fons internacionals i les administracions de “deixadesa”, els uns perquè especulen amb un dret bàsic i els altres perquè triguen molt temps a reformar els pisos i cedir-los a famílies vulnerables. El problema és que aquests pisos buits queden desprotegits i són espais idonis perquè els narcotraficants hi instal·lin punts de venda de droga. Una situació que contrasta amb la mà de ferro que mostren amb les famílies vulnerables que ocupen aquests pisos buits, que pels veïns són una benedicció perquè s’eviten molt maldecaps.

Raval Rebel i Acció Raval han tornat a denunciar que el fons immobiliari Blackstone està a punt de fer desnonar dos joves vulnerables que ocupen un antic narcopís del barri. Les entitats que planten cara als traficants els van ajudar a instal·lar-s’hi per acabar amb l’ús reiterat de l’immoble com a punt de venda i consum de droga. Els dos col·lectius han convocat a la premsa dilluns per donar més detalls del cas, però avancen que exigiran a Blackstone paralitzar de forma immediata l’ordre de desnonament i asseure’s en una taula de negociació per concedir un lloguer social als dos nois, els germans Mennana i Oussama. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa