Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un local cedit a Sants oferirà formació i assessoria a refugiats
  • CA

La companyia energètica Nexus ha cedit un local ubicat al barri de Sants a la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR), perquè hi pugui atendre més confortablement les persones que arriben a Catalunya procedents d’Ucraïna o d’altres indrets del món fugint de situacions conflictives. L’espai és a la pròpia seu de l’empresa, al carrer Béjar, i s’ha batejat com Espai Refugi.

L’anunci de cessió s’ha fet aquest diumenge, en el marc d’una jornada solidària que organitzava la CARR a la presó Model amb exhibicions altruistes de cuina i artistes convidats. Per exemple hi van participar Ada Parellada, Joan Dausà, Sofia Janer, Dàmaris Gelabert, Laura Veraguas i Foodlona by Miquel Antoja.

El local no serà un dormitori sinó un espai per a activitats de relació social entre refugiats, així com els tallers formatius i assessories especialitzades que ofereix la CARR. Segons ha avançat betevé, el local té 400 m2 i obrirà d’aquí pocs dies, a principis de maig. Entre altres s’hi faran cursos de català i castellà i consultes jurídiques i psicosocials. L’associació ucraïnesos Djerelo dinamitzarà la creació de l’espai de trobada.

La crisi de refugiats ucraïnesos ha portat a l’estrena de diversos punts d’atenció per a persones recent arribades a Catalunya, tot i que no sempre oberts a refugiats procedents de qualsevol país. Per exemple, l’Estat ha habilitat una finestreta única de tràmits administratius a la Fira de Barcelona, adreçada únicament a ucraïnesos. L’Ajuntament ha obert un equipament també específic per aquestes famílies que fugen de la invasió russa, amb capacitat per allotjar 80 persones des del 30 de març. Els cobreix totes les necessitats bàsiques fins que regularitzen la seva situació administrativa al punt estatal de Montjuïc. També ha obert als infants ucraïnesos les beques per a activitats d’estiu, que ofereix enguany 315.000 places per a propostes de lleure durant les vacances escolars.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa