Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament ofereix activitats d’estiu pels infants refugiats ucraïnesos
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit que els infants refugiats ucraïnesos tinguin garantit el dret al lleure aquest estiu. És per això que els ha inclòs dins del programa habitual que fa per aquest període de l’any on, enguany, es farà una inversió de 4 milions d’euros per tal d’oferir fins a 314.665 places per les vacances.

T’estiu molt, com s’anomena la campanya -consultable a través d’aquest enllaç www.barcelona.cat/vacances-, ofereix més d’un miler d’activitats perquè els infants i adolescents de Barcelona d’1 a 17 anys gaudeixin del període de vacances. Com expliquen, la iniciativa pretén “la formació en el lleure de tots els infants i adolescents, i la conciliació de la vida personal i laboral de les famílies”. Per aquells que ho desitgin, es podran començar a inscriure a partir del 23 d’abril i s’allargarà fins al 23 de maig. La cobertura de les beques quedarà fixada en funció de la demanda que hi hagi d’ajuts, així com de la situació econòmica de cada llar.

“La situació a Ucraïna ens obliga a fer nous ajustos. No volem deixar cap infant que es trobi refugiat a Barcelona sense activitats d’estiu“, ha defensat el regidor d’Infància, Joventut, Persones Grans i Persones amb Discapacitat, Joan Ramon Riera. En aquest sentit, l’Ajuntament ofereix des d’activitats culturals a educatives, incloent-hi també les tecnològiques, artístiques o escèniques, entre d’altres. “El bressol d’estiu per a infants d’1 a 3 anys, els campaments, els casals d’estiu, les rutes esportives, els tallers d’arts plàstiques i les activitats en família són algunes de les propostes que es plantegen per gaudir de les vacances d’estiu”, expliquen. “L’oferta quedarà subjecta a l’evolució de la situació sanitària i a les indicacions i restriccions decretades per les autoritats”, matisen.

La data d’inici de les activitats generals serà el 23 de juny, tot i que hi ha una activitat concreta que, per la seva naturalesa, comença el 18 de juny. Com a novetat, per tal d’adaptar-se a la nova data de l’inici del curs escolar, totes les activitats acabaran, com a molt tard, el 4 de setembre (respecte a anys anteriors, quan acabaven l’11 de setembre).

Activitats adaptades a les necessitats de cada infant

A banda de les activitats específiques adaptades per a infants i adolescents amb discapacitat, el programa cobrirà, com en edicions passades, la demanda del servei de monitors i monitores de suport  per atendre les necessitats d’aquells menors que requereixin una atenció especial a causa de la seva discapacitat, per tal que puguin participar en qualsevol de les activitats programades. “La prioritat és que l’infant pugui gaudir de l’activitat que sigui més adient a les seves necessitats i que ho faci conjuntament amb altres infants i joves, per tal d’afavorir la integració i la inclusió”, explica l’Ajuntament. En aquesta edició, s’han signat un total de 569 convenis amb 491 entitats promotores de l’oferta d’activitats per aquest estiu.

Més notícies
L'Ajuntament ofereix tallers educatius sobre el Park Güell de la mà de LEGO / B:SM
El Park Güell s’alia amb Lego per fomentar el coneixement sobre Gaudí
Notícia: El Park Güell s’alia amb Lego per fomentar el coneixement sobre Gaudí
Comparteix
El consistori pretén impulsar el coneixement de l'arquitecte a través de tallers socioeducatius
Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch / Fundació Barcelona Olímpica
El Museu Olímpic, una experiència vibrant 
Notícia: El Museu Olímpic, una experiència vibrant 
Comparteix
Cultura i esport es donen la mà en aquest equipament de Montjuïc, amb propostes per a totes les edats
Imatge d'arxiu d'un grup d'esplais / Esplac
Barcelona pagarà les subvencions als esplais amb un any de retard
Notícia: Barcelona pagarà les subvencions als esplais amb un any de retard
Comparteix
El govern municipal anuncia que saldarà el deute amb les entitats juvenils el 31 de desembre
Nens petits en una activitat de lleure / Ajuntament de Barcelona
Esplais al límit per un deute de 400.000 euros de l’Ajuntament
Notícia: Esplais al límit per un deute de 400.000 euros de l’Ajuntament
Comparteix
Entitats del lleure educatiu de la ciutat fa un any que esperen els pagaments de subvencions per la Covid

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa