Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Museu Olímpic, una experiència vibrant 
  • CA

El Museu Olímpic de Barcelona és un centre únic i un espectacle per als sentits. Situat a la muntanya màgica de Montjuïc, proposa una passejada interactiva pels Jocs de Barcelona’92 i també una finestra oberta al fet olímpic i als esports arreu del món. Una experiència rodona que fa vibrar petits i grans!

La col·lecció permanent del museu inclou més de 5.000 peces dels esportistes i esdeveniments esportius que formen part de la història de l’esport mundial.  Per exemple destaquen el Banyador Dalí de Paola Tirados, els esquís que va fer servir Blanca Fernández Ochoa, o les vambes originals amb les que Michael Jordan va jugar els Jocs de Barcelona’92. La part més significativa són els objectes originals dels Jocs Olímpics de 1992, que son propietat de la Fundació Barcelona Olímpica. Entre ells hi ha una reproducció de la Petra feta amb resina o la Caixa Màgica amb la que la capital catalana va empaquetar el dossier definitiu de la seva candidatura a seu olímpica.

Els visitants també poden contemplar objectes més antics, com el preciós trofeu de la Copa Macaya, la primera competició reglada de futbol que es va disputar a l’estat espanyol el 1901. O un cartell de l’Olimpíada Popular 1936, una gran cita internacional que la Guerra Civil va frustrar. La visita s’organitza a través d’Espais, tots ells molt experiencials, que divulguen diferents àmbits de l’esport.

En paral·lel, el Museu Olímpic acull destacades exposicions temporals. Actualment i fins al juliol es pot visitar la mostra Beijing 2022. junts per un futur compartit, que apropa el públic barceloní a la doble seu olímpica de la capital xinesa. Beijing és l’única ciutat del món escollida com a seu d’uns Jocs d’hivern i també d’uns Jocs d’estiu. 

L’exhibició, que compta amb la col·laboració de Samaranch Foundation i el Consolat General de Xinès a Barcelona, permet endinsar-se en l’organització dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Beijing 2022 i amb aspectes culturals i històrics d’aquesta fascinant ciutat asiàtica. A més, el taller familiar Descobrint Beijing’22 ofereix una proposta lúdica per a petits i grans, amb visita especial a la mostra, joc de pistes i manualitats cada primer i tercer diumenge de mes.

A més el centre disposa de molts serveis complementaris adreçats a col·lectius concrets. Per exemple el servei pedagògic té interessants propostes per a escoles i centres educatius, el Centre d’Estudis i de l’Esport Joan Antoni Samaranch custodia un ric fons documental –més de 10.000 volums vinculats amb diverses temàtiques esportives– i el Servei d’audiovisuals disposa de més de 220.000 de fotografies i més de 3.000 hores de vídeo. Sense oblidar, a més, els serveis de lloguer d’espais i de restauració que obren el museu a esdeveniments i actes.

En definitiva, el Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch, gestionat per la Fundació Barcelona Olímpica, és una finestra oberta a l’univers esportiu. Hi conviuen tots els vessants de l’esport, des de l’alt rendiment fins a la competició internacional o el lleure saludable, així com la pràctica esportiva de persones amb discapacitat. L’esport és quelcom més que fer un exercici físic! La visita al museu és un viatge de llarg recorregut per conèixer a fons l’esport, que és la materialització d’un llenguatge universal sense fronteres. L’esport com a eina d’integració social serà un viatge que no oblidareu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa