Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona pagarà les subvencions als esplais amb un any de retard
  • CA

El govern municipal de comuns i socialistes s’ha compromès aquest dimarts a saldar el deute que manté amb entitats infantils de la ciutat i ha anunciat que abonarà les subvecions pendents el 31 de desembre. L’ingrès s’efectuarà amb un any de retard als esplais, que fa temps que reclamen el pagament. De fet, el Consell de Joventut de Barcelona ha criticat per tercer cop el retard aquesta setmana, quan ha tornat a manifestar que les organitzacions juvenils es troben amb l’aigua al coll per l’incompliment en el pagament, de prop de 400.000 euros.

El regidor de Joventut de l’Ajuntament de Barcelona, ​​Joan Ramon Riera, ha assegurat que l’últim dia de l’any s’abonarà als esplais i altres entitats de lleure educatiu una subvenció extraordinària, que inicialment estava previst abonar abans que s’acabés l’any 2020. L’ajut econòmic està destinat a garantir l’accés a l’educació als nens en situació de vulnerabilitat econòmica.

Riera ha garantit la transferència arran d’una pregunta del grup municipal d’ERC en la comissió de Drets Socials de l’Ajuntament. El regidor del PSC ha detallat que el 2020 el consistori va destinar al suport de l’oci educatiu un total de 414.000 euros extraordinaris, a més dels 146.000 inclosos al pressupost ordinari. Segons Riera, ja han fet el pagament efectiu de 234.271,48 euros, mentre que falten per pagar 248.345 que estan en tràmit i 76.000 pendents de justificació.

Riera ha demanat disculpes a les entitats d’oci educatiu pels “greuges” que hagi pogut provocar el retard en els pagaments. Pel que fa als motius que han causat el endarrerit, el regidor ha apuntat a la saturació en la gestió d’expedients a l’àrea de Drets Socials. A més, ha reconegut que la clàusula que es va incorporar a les bases de la convocatòria per facilitar l’abonament de les subvencions no ha resultat efectiva.

Més notícies
La regidora Luz Guilarte, de Ciutadans, durant una compareixença / Ciutadans
Cs reclama garantir el 25% de classes en castellà a Barcelona
Notícia: Cs reclama garantir el 25% de classes en castellà a Barcelona
Comparteix
Guilarte acusa Colau d'apostar per un model educatiu que "segrega" al defensar la immersió lingüística a l'escola pública
Imatge d'arxiu d'una classe de P3 / ACN
Una escola de Barcelona envia a casa dos grups de P3 pel fred a les aules
Notícia: Una escola de Barcelona envia a casa dos grups de P3 pel fred a les aules
Comparteix
Les famílies reclamen al Consorci d’Educació que arregli la calefacció del centre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa