Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Preparada una llevaneu a Barcelona pel retorn al temps hivernal
  • CA

La calamarsa va sorprendre a molts barcelonins amb una breu però intensa tempesta aquest dijous. La pedregada podria tornar aquest cap de setmana i, en previsió del temps hivernal amb què arrenca abril, s’han activitat dispositius especials a la ciutat per prevenir possibles afectacions per les inclemències del temps. Fins i tot, una llevaneu està preparada per si cal que retiri la calamarsa que podria omplir la calçada de les rondes de Barcelona.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha activat el dispositiu de serveis vials hivernal a les rondes de Barcelona, davant les previsions meteorològiques de tempestes amb calamarsa o neu granulada diumenge que ve. En un comunicat aquest divendres, ha detallat que es posarà en servei un equip preparat per mobilitzar-se en qualsevol moment i netejar la calçada en aquestes vies “vitals per garantir una bona mobilitat a l’àrea metropolitana”.

Així, un vehicle amb pala llevaneus i escampador de sal s’activa automàticament quan cau una forta pedregada o quan la temperatura baixa dels 3 graus a la Ronda de Dalt. Tot i que no es preveu que la cota de neu baixi dels 400 o 500 metres, la presència de calamarsa a la calçada “pot resultar perillosa i convertir-se en un element altament relliscós”.

Es tracta del primer dispositiu de serveis vials hivernals que s’activa aquest 2022, tot i estar a la primavera. L’equip de rondes de l’AMB ha explicat que cada cop es posa menys en marxa. Fa anys, han detallat, s’activava dues vegades l’any de mitjana, mentre que en els darrers quatre anys s’ha posat en marxa dues vegades.

S’espera que aquest dissabte arrenqui amb només cinc graus centígrads i amb prou feines s’arribarà als 10 graus a mig matí. Durant la tarda, les temperatures oscil·larien entre els 12 i els 14 graus, per tornar a baixar llegurament al vespre. El temps gèlid aniria acompanyat de cels lliures de núvol, segons avança el Meteocat, que no augura que la pluja faci acte de presència a Barcelona el cap de setmana.

Més notícies
Voluntari del Port de Barcelona carregant un dels camions amb ajuda humanitària per Ucraïna / Port de Barcelona
El Port envia 182 tones de medicaments i productes bàsics a Ucraïna 
Notícia: El Port envia 182 tones de medicaments i productes bàsics a Ucraïna 
Comparteix
La institució admet que per optimitzar l'ajuda és més "adient" fer donacions econòmiques
Un home durant un dia de vent a Barcelona / Jordi Play
El fort vent sacseja Barcelona amb ratxes de 50 quilòmetres per hora
Notícia: El fort vent sacseja Barcelona amb ratxes de 50 quilòmetres per hora
Comparteix
El litoral barceloní registra els cops d'aire més forts a primera hora del matí, en especial al Port
La Hermandad de Legionarios es nega a marxar d'uns terrenys que el Consorci els va cedir FOTO: JORDI PLAY
Els Legionarios de Sant Andreu, al jutjat per ser desnonats
Notícia: Els Legionarios de Sant Andreu, al jutjat per ser desnonats
Comparteix
El Consorci de la Zona Franca ha presentat la demanda judicial perquè la justícia els faci abandonar el local de les antigues casernes
All Those Market, als jardins del TNC
El cap de setmana ideal a Barcelona: 2 i 3 d’abril
Notícia: El cap de setmana ideal a Barcelona: 2 i 3 d’abril
Comparteix
Què fer a Barcelona per gaudir del dissabte i diumenge al matí, tarda i nit

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa