Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El fort vent sacseja Barcelona amb ratxes de 50 quilòmetres per hora
  • CA

Barcelona s’ha llevat aquest divendres amb fortes ratxes de vent. De moment, no hi ha cap alerta activada, però la bocana sud del Port ha registrat a les 9.37 hores del matí una bufada d’aire de 49,3 quilòmetres per hora, segons els registres de l’estació meteorològica i les dades que publica el Servei Meteoròlogic de Catalunya (Meteocat).

Per zones, on menys ha bufat el vent ha estat al Raval, amb una velocitat màxima registrada de 40 km/h a les 8.20 h del matí. Li segueixen la Zona Universitària, amb una ratxa màxima de 41 km/h i, només per darrere del Port, l’Observatori Fabra ha anotat 46 km/h a les 6.53 hores del matí.

Protecció Civil ha activat el pla VENTCAT al Pirineu, però de moment no ho ha fet a Barcelona. De fet, no consta cap alerta ni avís preventiu, per aquest fenomen o mal estat de la mar. En el pitjor dels casos, l’Ajuntament desplega la bandera vermella a les platges de la capital quan hi ha probabilitat alta d’onades de més de 2,5 metres. Aleshores s’acostuma a desplegar la Guàrdia Urbana de Barcelona i barra el pas als espigons i les zones on trenquen les onades, per evitar riscs per a les persones.

Dragon khan meteorològic

Aquesta setmana s’està vivint un autèntic dragon khan meteorològic, amb moments de sol, algunes fins i tot caloroses, però d’altres, la majoria, de núvols, vent i pluja. A hores d’ara el Meteocat indica que divendres i dissabte no hi haurà pluges, però sí diumenge, al final de tot de la jornada, al voltant de les 21 hores de la nit. Les temperatures mínimes s’enfonsaran fins als 5 graus dissabte de matinada i de màxima es registraran 15 graus, aproximadament. Com el conjunt de la setmana, el cel estarà ennuvolat pràcticament tot el cap de setmana, amb petits intervals de sol.

Un vehicle amb pala llevaneu a les rondes de Barcelona

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha previst desplegar un vehicle amb pala llevaneu a les rondes de Barcelona, davant la possibilitat que hi pugui haver calamarsa. És un operatiu que s’activa per evitar que la carretera es converteixi en una pista de gel i els vehicles puguin lliscar i hi hagi accidents de trànsit. Aquest automòbil no es feia servir des del gener de l’any passat.

Més notícies
Imatge d'arxiu de Barcelona / Observatori Fabra
Un dragon khan meteorològic: així serà la setmana
Notícia: Un dragon khan meteorològic: així serà la setmana
Comparteix
Comencem la setmana amb sol, però també tindrem pluja, vent i fins i tot una onada de fred
Un cotxe brut de pols africana per culpa de la calitja que afecta tota la península Ibèria i part d'Europa / Cézaro De Luca (Europa Press)
La pluja i la pols africana cobriran de fang Barcelona
Notícia: La pluja i la pols africana cobriran de fang Barcelona
Comparteix
El Meteocat indica ruixats a partir de les 5 h de dimecres
Cel rogent a Múrcia a causa de la calitja, provocada per un núvol de pols sahariana arrossegat per la borrasca Cèlia / Javier Carrión / Europa Press
La calitja que la borrasca Cèlia porta a Barcelona
Notícia: La calitja que la borrasca Cèlia porta a Barcelona
Comparteix
El núvol de pols sahariana podria enterbolir el cel de la ciutat, com ha passat en altres punts de l'Estat
Bandera vermella a la platja del Bogatell / ACN
Bandera vermella a totes les platges de Barcelona pel mal estat del mar
Notícia: Bandera vermella a totes les platges de Barcelona pel mal estat del mar
Comparteix
L’Ajuntament de Barcelona activa el Pla Bàsic d’Emergències Municipal

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa