L’escola pública guanya a la concertada per primer cop a Barcelona a P3

L'ingrés al parvulari ha pujat del 49,8% al 51,6% | Un miler més d'estudiats a la ciutat aquest curs

L’escola pública viu anys d’auge a Barcelona i comença a inclinar les estadístiques. Aquest inici de curs per primera vegada la matriculació a P3 ha estat superior a la pública que a la concertada, passant del 49,8% al 51,6%. La xifra global de tota l’educació obligatòria (3-16) encara no dona la majoria a la xarxa pública, perquè l’alumnat que ja estava escolaritzat en centres concertats tendeix a completar la formació al mateix centre. Tot i així, el total d’estudiants a la pública creix del 43,4% al 44,8% i s’acosta una mica més al llindar del 50%.

En conjunt hi ha més estudiants a la ciutat, amb 1.087 més que el curs passat, el que eleva el total fins als 179.574 nois i noies. L’augment no és pas homogeni, però: a P3 i en tot el 2n cicle d’infantil es viu un descens ja previst per la dinàmica poblacional, mentre que Primària i sobretot els cursos d’ESO concentren l’increment.

El Consorci d’Educació de Barcelona ha informat d’aquestes dades en la roda de premsa d’aquest dimecres sobre l’inici de curs, marcat per la cessió d’espais fora dels centres per evitar brots i contagis. L’organisme, que formen Ajuntament i Generalitat, ha celebrat que “s’avança en l’equilibri i la distribució de l’alumnat entre els diferents districtes de la ciutat” pel descens de 570 matriculacions a Sarrià-Sant Gervasi, un districte que sempre ha tingut més places que població infantil i que per tant captava joves d’altres barris.

Pel que fa a estrenes, aquest curs 2020-2021 es posen en marxa l’Institut Escola Eixample, l’Institut Vapor del Fil, l’Institut Escola Coves d’en Cimany, l’Institut Escola Plaça Comes i l’Institut Escola Rec Comtal.

Més informació

Nou comentari