Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona no reduirà les ràtios d’infants a les escoles bressol municipals
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona no reduirà les ràtios d’infants a les escoles bressol municopals malgrat la pandèmia de Covid-19 perquè “compleixen l’actual criteri per a l’educació infantil d’un màxim de 20 infants establert pels departaments d’Educació i de Salut”. D’aquesta manera, les 102 escoles bressol municipals començaran el curs el pròxim 14 de setembre amb 8 infants pels grups de P0 (0-1 anys), 13 per als de P1 (1-2 anys) i 20 pels de P2 (2-3 anys).

Segons dades del consistori, la meitat dels 231 grups de P2 tindran entre 18 i 19 infants “en funció de la mida de les estances. En total, s’han matriculat 8.508 alumnes, 100 més que el curs passat, una xifra que ha permès atendre el 64% de la demanda d’inscripcions que s’han fet enguany. L’Ajuntament invertirà 3,4 milions d’euros per posar en marxa totes les “mesures extraordinàries” que exigeixen les autoritats sanitàries, dels quals 1,4 milions seran destinats al primer trimestre del curs.

Reforç de personal

Per encara el curs amb garanties, l’Ajuntament contractarà personal de suport educatiu per evitar aglomeracions i mantenir els grups estables de convivència durant l’hora d’acollida de 8.00 a 9.00 del matí, un servei gratuït que el consistori considera “clau” per garantir la conciliació familiar. Aquest reforç es complementarà amb 3 hores més de professionals de suport educatiu al llarg del dia, ja que les mesures d’higiene afegiran molta càrrega de treball a les educadores.

Els protocols sanitaris inclouen el rentat freqüent de mans, de joguines i del material de les escoles bressol; treure i posar sabates; vetllar perquè no es barregin els xumets, els llençols i els pitets; així com garantir una entra i sortida ordenada dels infants i les seves famílies. L’objectiu és “limitar el nombre de contactes de cada grup per minimitzar riscos i assegurar la seva traçabilitat”, segons han explicat fonts municipals.

Garantir els grup de convivència

Les escoles bressol municipals han fet un gran esforç durant les últimes setmanes per dividir els patis i altres espais comuns. Cada grup d’infants disposarà de la seva aula i una part delimitada del pati i de la sala d’usos múltiples perquè no estiguin en contacte amb els altres grups. Tot i això, la prioritat serà fer el màxim d’activitats a l’aire lliure, ja que el risc de transmissió de la Covid-19 és menor.

Durant el curs, els grups de convivència estables s’han organitzat per classes –amb una educadora i una persona de suport per grup–, de manera que mentre duri la pandèmia “els infants no mantindran cap contacte amb la resta de grups de l’escola”. També s’habilitaran punts d’accés a l’escola per evitar aglomeracions i s’acordarà un horari d’entrada i sortida amb cada família perquè no coincideixin totes al mateix moment.

Mesures estrictes

Totes les famílies hauran de signar una declaració responsable en la qual es comprometen a no portar els seus fills a l’escola bressol si tenen una temperatura de més de 37,5 ºC, estan en aïllament perquè han donat positiu per Covid-19, estan esperant el resultat d’una PCR, conviuen amb una persona diagnosticada de Covid-19 o estan en quarantena perquè han tingut un contacte estret amb un positiu.

A més, abans de l’inici del curs totes les educadores i educadors es faran un test serològic “per minimitzar riscos” i, en cas de donar positiu, seran substituïts de manera temporal. A més, les escoles bressol proporcionaran una mascareta quirúrgica cada dia a tot el seu personal, que haurà de portar roba i calçat exclusiu per al centre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa