Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les sonometries confirmen el drama del ‘Triangle Golfo’ del Poblenou

La zona ubicada entre l’avinguda Meridiana i els carrers de Tànger, Llacuna, Pallars, Badajoz, Pujades i Marina és l’escenari habitual de botellots, que no només provoquen un excés de soroll notable, sinó que també es tradueixen en la degradació dels carrers afectats. Una situació que els veïns de la zona, que han batejat l’espai com a ‘Triangle Golfo’, feia mesos que batallaven per demostrar que aquest punt de la ciutat és un autèntic infern de soroll que vulnera la normativa. I ara sí, queda demostrat amb xifres el que semblava una evidència. Segons l’informe de les sonometries practicades per l’Ajuntament de Barcelona entre el 22 d’octubre i el 23 de desembre de 2022, al qual ha tingut accés el TOT Barcelona, els límits permesos s’han excedit en els quatre punts estudiats. Els resultats, a més, “són les més alts de la ciutat”, segons afirma Sos Triangle Golfo després d’haver rebut l’informe municipal. La plataforma també es pregunta “què faran ara el PSC i els Comuns perquè els veïns puguin dormir, perquè ja no poden negar el problema”.

resultats de les sonometries al Triangle Golfo

Quatre punts, quatre excessos

Almogàvers, 83 i 115, Pamplona, 84 i Pere IV, 71. Són els quatre punts on Medi Ambient de l’Ajuntament ha fet les sonometries durant nou setmanes, i en tots ells s’han superat, de llarg, els valors màxims de soroll permesos per llei. En concret, l’informe ha registrat aquests valors: el carrer de Pere IV supera els límits en 8,6 decibels, Pamplona, 84 està 10 dB per sobre del permès, a Almogàvers, 115, l’excés ha estat de 4,1dB i a Almogàvers, 83 és on més es dispara, 12dB per sobre del llindar màxim de soroll permès.

Manifestants a la concentració contra el soroll a la plaça Sant Jaume / Blanca Blay / ACN
Manifestants a la concentració contra el soroll a la plaça Sant Jaume / Blanca Blay / ACN

Els veïns del Triangle Golfo reclamen a l’Ajuntament que prengui ara, amb les dades a la mà, les mesures necessàries per restablir la pau en aquesta zona. I és que l’excés de soroll és una problemàtica que pateixen més de 210.000 veïns de diverses zones de la ciutat com el Poblenou, on les queixes veïnals pel soroll dels botellots són una constant.

Onze punts negres de Barcelona

Aquest estiu, els sonòmetres van confirmar l’excés de soroll en els 11 punts que el consistori havia determinat com a més problemàtics a la ciutat. Segons les dades registrades l’estiu del 2022, efectivament es van superar de forma continuada els límits permesos en tres decibels, fet que va permetre decretar aquests 11 punts com a zones acústicament tensionades en horari nocturn (ZATHN). En aquestes zones hi ha inclòs el Triangle Lúdic-Triangle Golfo:

  1. Carrer d’Enric Granados
  2. Plaça de George Orwell
  3. Carrer de Joaquim Costa
  4. Carrer d’Almirall Churruca
  5. Rambla del Poblenou
  6. Carrer Rogent
  7. Carrer de l’Allada Vermell
  8. Carrer Nou de la Rambla
  9. Plaça d’Osca
  10. Triangle Lúdic
  11. Algunes places de la Vila de Gràcia

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 24, 2023 | 10:59
    Ricard febrer 24, 2023 | 10:59
    Quan tallen carrers per a maratons diverses, unes 15 a l'any, els claxons dels impacients conductors superen el merder del triangle "golfo".
  2. Icona del comentari de: Barceloni fastiguejat. a febrer 24, 2023 | 12:04
    Barceloni fastiguejat. febrer 24, 2023 | 12:04
    Voleu saber què faran?. Doncs RES DE RES.
  3. Icona del comentari de: Foteta. a febrer 24, 2023 | 12:06
    Foteta. febrer 24, 2023 | 12:06
    Però, què digueu?. Si a Barcelona s'hi està tan i tan bé!.
  4. Icona del comentari de: Edu a febrer 25, 2023 | 11:37
    Edu febrer 25, 2023 | 11:37
    La ciutat és cada cop més bruta i incívica per innacció de qui governa per 4 vots (aixó creuen) Barcelona és ben coneguda a molts països europeus com el lloc ón pots fer de tot i no passa res.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa