Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els sonòmetres confirmen l’excés de soroll en 11 punts negres de Barcelona

Sí, hi ha onze punts negres de l’oci nocturn de la ciutat. L’Ajuntament va instal·lar-hi sonòmetres per comprovar amb dades sobre el terreny si efectivament se superaven els límits permesos. Els aparells han confirmat que hi ha excés de soroll.

Tres decibels per sobre del permès

Segons les dades registrades, s’han superat de forma continuada els límits permesos en tres decibels, fet que permet decretar aquests 11 punts com a zones acústicament tensionades en horari nocturn (ZATHN). En una nota de premsa, el consistori ha informat que a partir d’ara, els districtes de Sant Martí, Sants-Montjuïc, Ciutat Vella, Gràcia i l’Eixample treballaran per poder implementar plans de reducció de soroll adaptats cada cas per tal de minimitzar l’impacte de la contaminació acústica en aquests espais.

Quins són els 11 punts negres

En concret, els espais que s’estan analitzant per poder ser considerades Zones Acústicament Tensionades en Horari Nocturn són:

 1. Carrer d’Enric Granados
 2. Plaça de George Orwell
 3. Carrer de Joaquim Costa
 4. Carrer d’Almirall Churruca
 5. Rambla del Poblenou
 6. Carrer Rogent
 7. Carrer de l’Allada Vermell
 8. Carrer Nou de la Rambla
 9. Plaça d’Osca
 10. Triangle Lúdic
 11. Algunes places de la Vila de Gràcia

210.000 veïns afectats

L’excés de soroll és una problemàtica que pateixen més de 210.000 veïns de diverses zones de la ciutat com el Poblenou, on les queixes veïnals pel soroll dels botellots són una constant.

La instal·lació d’aquests sonòmetres, després d’una petició d’ERC, es va dur a terme durant el mes de juny s’emmarca en el Pla de Mesures contra la Contaminació Acústica 2022-2030, un full de ruta que aglutina totes les actuacions que s’impulsaran en els propers anys per tal de reduir l’impacte de la contaminació acústica a la ciutat.

No seran els únics carrers revisats

L’Ajuntament també ha anunciat que properament es mesuraran els nivells acústics de nit en altres places i carrers per comprovar si se superen els límits legals i si els districtes han d’aplicar també plans específics en cada cas concret de reducció de la contaminació acústica. Serà el cas dels carrers de Blai i els Jardins de la Mediterrània a Sants- Montjuïc o les places del Diamant, Raspall, Joanic i Vila de Gràcia.

Més notícies
Queixes de veïns per la massificació i soroll de les terrasses al carrer Enric Granados / Jordi Play

Barcelona ja té sonòmetres en els 11 punts negres de l’oci nocturn

Notícia: Barcelona ja té sonòmetres en els 11 punts negres de l’oci nocturn
Comparteix
L'Ajuntament de Barcelona ha completat la instal·lació dels aparells en les zones més afectades pel soroll de l'oci nocturn
Notícia: Barcelona ja té sonòmetres en els 11 punts negres de l’oci nocturn - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: un talp a juliol 13, 2022 | 09:27
  un talp juliol 13, 2022 | 09:27
  Tranquils, a na Colau se li enrefot Barcelona. La cosa només anirà a pitjor.
 2. Icona del comentari de: Detallista. a juliol 13, 2022 | 15:31
  Detallista. juliol 13, 2022 | 15:31
  Tres decibels sobre quants?. El decibel (la décima part d'un bel). no és una mesura absoluta, sinó relativa. Tres decibels sobre quinze és poquissim, sobre 115 és el doble.
 3. Icona del comentari de: Gironí. a juliol 13, 2022 | 15:37
  Gironí. juliol 13, 2022 | 15:37
  A mitjans anys 50 - poc abans de començar a treballar- vaig passar uns dies a Barcelona. Ronda de Sant Pere, cantonada a Urquinaona. Era el més de juliol i la calor espantosa. El soroll dels tranvies feia impossible aclucar ull i si tancaves les finestres la calor t'ofegava. Només dedixaven de circular durant dues hores - de 2 a 4 de la matinada. Encara me'n recordo.....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa