Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les platges del Besòs i Diagonal Mar, sense dutxes i amb tubs a la sorra

Les 10 platges de Barcelona van obrir la temporada de bany fa ja 10 dies, però no totes estaven en les mateixes condicions. El litoral de la Barceloneta i la Vila Olímpica acapara l’atenció política i ciutadana i de fet ja s’hi han vist les primeres aglomeracions. En canvi, a l’extrem nord del litoral, les platges de Llevant i Nova Mar Bella segueixen sense dutxes operatives i amb tubs i altres andròmines de subministrament enmig de la sorra.

Espai tancat a la platja de Llevant, sense les dutxes pertinents / MDM

Per a més inri, fa una setmana els veïns veien com s’estrenava en perfectes condicions l’espai reservat per a banyistes amb gossos. Aquest racó de la platja de Llevant sí que té dutxes verticals i de peus i compta a més amb una operària que vetlla per la neteja. 

Espai tancat a la platja de Llevant, sense les dutxes pertinents / MDM

L’espai on haurien de ser les dutxes de Llevant i de la Nova Mar Bella ha estat buit durant quatre mesos. El temporal Glòria del gener va fer malbé la majoria d’instal·lacions de la costa barcelonina i el mar va engolir un 10% de la sorra. De seguida l’ajuntament va retirar el material malmès, però la substitució s’ha demorat molt per l’esclat de la pandèmia. 

Les noves dutxes es van col·locar dimecres al matí, però encara no funcionen. El regidor del districte de Sant Martí, David Escudé (PSC), va poder comprovar personalment que no en rajava aigua en una visita dimecres al migdia amb veïns, consellers i el gerent del districte.

Tubs i altres andròmines afloren enmig de la sorra de les platges del Besòs i Diagonal Mar / MDM
Tubs i altres andròmines afloren enmig de la sorra de les platges del Besòs i Diagonal Mar / MDM

Els veïns de la zona s’han queixat al consistori els darrers dies per la deixadesa d’aquest espai. Senten que les seves platges són “de segona”, poc prioritàries per a l’administració local: “Sempre som els últims, sempre se’ns obliden!”, protesta Moviment Diagonal Mar. “No són platges usades només per veïns de Diagonal Mar i el Besòs, també són les que queden més a prop de la Verneda i La Pau, de Sant Martí de Provençals i de Provençals del Poblenou”, recorden.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa