L’empresa de la plantilla de la Sagrada Família no veu “oportuna” la vaga

Un sindicat convoca una aturada per protestar contra les condicions laborals

L’empresa MagmaCultura, que gestiona la plantilla de la Sagrada Família, ha consdierat que la convocatòria de vaga “no és oportuna” perquè el sector de la cultura viu un moment especialment complicat en què s’ha produït una gran caiguda de el públic. En un comunicat aquest divendres, la companyia ha posat en valor les condicions laborals del personal del temple i ha defensat que la plantilla està subjecta al conveni del lleure educatiu i sociocultural de Catalunya “que garanteix unes condicions òptimes per al conjunt de professionals”.

La secció sindical de SUT en la companyia ha convocat una vaga indefinida els dissabtes i diumenges, que és l’horari d’obertura actual, a partir d’aquesta setmana perquè consideren que treballen en unes condicions per sota del conveni del lleure i de l’Estatut dels Treballadors “pel que fa a abusos en les jornades laborals amb modificacions constants”.

L’empresa ha explicat que actualment el 90% de la plantilla de la Sagrada Família està en situació d’Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) i que la resta de professionals treballen a partir dels dies d’obertura del temple.

“Les condicions laborals respecten escrupolosament el conveni de lleure, que estableix les condicions del conjunt de professionals de sector a Catalunya”, ha afegit la companyia, i ha sostingut que una part important de treballadors ha patit problemes en el cobrament puntual de les prestacions per part del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE, segons les sigles en castellà), cosa que ha comportat una situació de malestar comprensible, en les seves paraules.

MagmaCultura ha sostingut que ha ofert la possibilitat d’avançar el seu cobrament a les persones que es trobaven en situació de vulnerabilitat i ha defensat que el volum de turistes a la ciutat de Barcelona no permet que el personal surti de l’ERTO. “No és una situació que afecti només la Sagrada Família, afecta la majoria de museus, teatres i auditoris, així com els serveis turístics de la ciutat de Barceona”, ha afegit, i ha desitjat que es permeti allargar els ERTO, una cosa que considera clau per al manteniment de l’ocupació.

Més informació

Nou comentari