Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els treballadors de la Sagrada Família convoquen una vaga indefinida
  • CA

Els treballadors de l’empresa MagmaCultura han convocat una vaga indefinida a la Sagrada Família a partir d’aquest dissabte 26 de setembre durant tots els dissabtes i diumenges, que és l’horari d’obertura actual del temple. La plantilla afirma que treballen en unes condicions per sota del seu conveni i de l’Estatut dels Treballadors i denuncien “abusos en les jornades laborals amb modificacions constants”. També lamenten falta de compensació dels dies festius treballats i problemes i impagaments constants en les nòmines.

“La gota que ha fet vessar el got ha estat que, en reobrir el centre, s’ha desafectat una part molt reduïda de la plantilla, generant un augment de la càrrega de treball, la negació del gaudi de les vacances i la no resposta de l’empresa davant nòmines i salaris erronis”, assenyalen. Els treballadors sostenen que estan treballant “moltes més hores de les que tenen per contracte” i que això ha afectat la seva prestació de l’ERTO perquè només cobren per la jornada que estan donats d’alta i no la real treballada.

A més, reclamen que “es desafecti de l’ERTO vigent a més treballadors”, ja que, des de la reobertura de la basílica al públic i l’estimulació de les entrades per als barcelonins, la Sagrada Família no ha fet més que incrementar l’aforament deixant només a una desena de treballadors per torn quan abans eren una trentena, expliquen. Posen com a exemple l’últim cap de setmana –18 i 20 de setembre–, en el qual “sis treballadors havien d’informar, guiar i conduir a 1.000 visitants per hora”. El comitè de vaga ha sol·licitat una reunió a la Junta Constructora de la Sagrada Família i a MagmaCultura. Lamenten que “no han respost a la convocatòria, sinó que han intentat bloquejar la vaga, negant-se a rebre informació i vulnerant el dret d’aquesta”, la qual cosa ha impedit que s’obri una negociació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa