Els restauradors adverteixen que la fi dels ERTOs seria “el cop definitiu”

Es dirigeixen a la ministra de Treball, Yolanda Díaz, que avui visita Barcelona

El Gremi de Restauració de Barcelona ha avisat aquest divendres a la ministra de Treball, Yolanda Díaz, que la fi dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTOs) per al sector suposaria “el cop definitiu” per a molts establiments de la ciutat que ara funcionen “a mig gas”. En un comunicat, el gremi demana a Díaz, que avui és a Barcelona, que surti “a passejar pel centre” per veure la situació del sector. Segons els restauradors, els ERTOs s’han d’allargar fins al 31 de gener del 2021, com volen sindicats i patronals.

“Els restauradors hem demanat empara al govern municipal”, ha dit el director del gremi, Roger Pallarols, afegint que l’alcaldessa Ada Colau “ha de posar-se al capdavant de la defensa dels interessos de milers de famílies”. “No ens podem permetre deixar caure un sector econòmic tan important”, ha afirmat Pallarols, arran de les informacions que apunten que la proposta del govern espanyol per als ERTOs és excloure de les ajudes sectors com l’hostaleria o la restauració. Restauradors de Gràcia ja han advertit del perill en què es troben molts establiments.

El gremi diu que l’actitud de l’executiu de Pedro Sánchez és “intransigent” i sospita que, probablement, forma part d’una “estratègia negociadora” per aconseguir eliminar la bonificació de les quotes empresarials a la Seguretat Social. Amb tot, Díaz ha assegurat la continuïtat dels ERTOs fins que calgui.

“Els treballadors han seguit cobrant, sou o prestació d’atur, en tot moment, deixant de banda els retards atribuïbles al SEPE. En canvi, les empreses han deixat de facturar i han hagut de continuar assumint despeses fixes com el lloguer. A hores d’hora, les empreses són l’element veritablement feble d’aquesta equació”, ha dit Pallarols.

Més informació

Nou comentari