Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Una enquesta a restauradors de Gràcia mostra que la meitat hauran de tancar en sis mesos
  • CA

Una enquesta de l’associació de professionals de bars i restaurants de Gràcia convida al pessimisme entre els restauradors del districte. El resultats preliminars de l’estudi, que encara està en fase d’elaboració, mostra que entre el 40 i el 50% dels propietaris de locals de restauració hauran de tancar d’aquí a sis mesos si no s’aporten “solucions” a la seva situació, segons comenta al TOT Barcelona el portaveu de l’associació, Alberto Barros.

L’associació ha traslladat diverses preguntes als seus membres, uns 100, per conèixer l’estat de la qüestió a Gràcia. La majoria dels associats estan ubicats al barri de la Vila de Gràcia, segons detalla Barros, tot i que l’organització aspira a aplegar restauradors de tot el districte. “No veiem cap gest, és una negativa constant”, critica el portaveu de l’associació sobre la postura de l’Ajuntament de Barcelona.

El gest que sí que fa el consistori, es queixa, és denegar sol·licituds de terrasses per a restaurants de Gràcia. A l’associació li consten 260 peticions a tot el districte, la majoria de les quals han estat tombades. Si bé el gremi de restauració xifra en un 75% les denegacions al districte de Gràcia, Barros assegura que al barri de la Vila de Gràcia aquesta dada augmenta fins a “pràcticament el 100%”. És a dir, gairebé cap dels locals amb terrassa del barri ha pogut posar més taules, una mesura promoguda per l’Ajuntament per donar una empenta al sector de la restauració.

Respecte dels motius per tombar les peticions d’ampliació de terrassa, Barros especifica que n’hi ha de tot tipus: pel “perill” de posar taules en algunes zones o pel soroll que poden comportar, per exemple. En el seu cas, a cap dels seus dos locals podrà afegir taules a la terrassa.

El context ha portat l’associació a convocar aquesta tarda una concentració a la plaça de la Vila, davant de la seu del districte. Barros la defineix com una protesta “en positiu”, tot i que no estalvia crítiques al consistori. “Ens veuen com un ogre capitalista i explotador”, lamenta.

Més notícies
Terrassa d'un bar del Paral·lel ampliada a la calçada, al costat d'una parada d'autobusos, tot i que hi ha espai a la vorera / S.B.
Els restauradors denuncien fins a un 80% de denegacions en les ampliacions de les terrasses
Notícia: Els restauradors denuncien fins a un 80% de denegacions en les ampliacions de les terrasses
Comparteix
Tot i que la mitjana de negatives és del 40%, a districtes com Ciutat Vella o Gràcia és molt superior, segons el Gremi de Restauració
La terrassa del restaurant Els Barrils, amb 50 anys d'història / Adrià Lizanda
“Estic d’il·legal”: restauradors rebels amplien les terrasses farts d’esperar el permís municipal
Notícia: “Estic d’il·legal”: restauradors rebels amplien les terrasses farts d’esperar el permís municipal
Comparteix
Alguns opten per posar més taules tot i no tenir resposta de l'Ajuntament perquè no es poden permetre perdre clients per falta d'espai

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa