Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els restauradors denuncien fins a un 80% de denegacions en les ampliacions de les terrasses
  • CA

Molts restauradors s’estan trobant amb denegacions a les sol·licituds d’ampliació de terrassa que poden fer per pal·liar els efectes del confinament en els seus negocis. És el que denuncia el director general del Gremi de Restauració, Roger Pallarols, en conversa amb el TOT Barcelona. L’entitat que dirigeix, de fet, calcula que el tant per cent de negatives a les tramitacions s’enfila fins a un 80% en alguns districtes, com és el cas de Ciutat Vella. En altres com Gràcia situen la xifra en un 75%. Aquests dos districtes són els que estan tenint més dificultats per ampliar terrasses, seguits de Sants-Montjuïc, segons Pallarols.

“Ens sobta la quantitat de denegacions i els motius que donen”, critica el director general del Gremi de Restauració. Pallarols no estalvia crítiques al decret d’alcaldia que va obrir la porta a les sol·licituds per ampliar la terrassa, en el qual veu mancances.

Un dels motius de crítica del gremi és, precisament, la quantitat elevada de rebuig que, diu Pallarols, estan rebent els restauradors quan demanen ampliar la terrassa. El director general del gremi situa en un 40% la mitjana de denegacions a tota la ciutat, que arriba a xifres més elevades a alguns districtes com Ciutat Vella. “Està provocant que alguns restauradors, legítimament, se sentit enganyats i estafats”, lamenta.

En els casos en què el consistori permet l’augment de taules a la terrassa, que es mantindrà fins a finals de l’any que ve, la ubicació també pot ser problemàtica. Tot i que Pallarols reconeix que és “el de menys” i que l’important és que la puguin ampliar, es queixa que el decret d’alcaldia contempla com a prioritària la suma d’espai de terrassa fent servir la calçada i no la vorera. “Dificulta el servei a la terrassa”, recorda Pallarols.

En alguns casos les terrasses acaben a llocs impensables fins fa uns mesos. És el cas d’un bar a l’avinguda Paral·lel, al Raval (Ciutat Vella), en què les taules noves de la terrassa estan situades a la calçada, a tocar del carril bus. També estan a la calçada les taules que ha pogut sumar el restaurant Sol Naciente, al número 126 del carrer Clot, al barri del Clot (Sant Martí).

Tot i la proximitat amb els cotxes i la perillositat que pot suposar, el director general del gremi expressa que no han rebut queixes per part de restauradors en aquest sentit. “On s’ubica la terrassa és la menor de les preocupacions”, precisa. Amb tot, admet que la terrassa en calçada dificulta la feina perquè està més allunyada del local. A més, les terrasses en vorera estan “millor acondicionades”, ja que disposen de para-sol i jardineres, per exemple.

La preocupació principal del gremi és la “lentitud” amb què l’Ajuntament de Barcelona està tramitant les sol·licituds d’ampliació de terrassa. “Hi ha restauradors que acumulen dos mesos a l’espera de resposta”, comenta. Tal com va explicar el TOT Barcelona, alguns restauradors han decidit tirar pel dret i ampliar la terrassa sense esperar al permís municipal.

Més notícies
La terrassa del restaurant Els Barrils, amb 50 anys d'història / Adrià Lizanda
“Estic d’il·legal”: restauradors rebels amplien les terrasses farts d’esperar el permís municipal
Notícia: “Estic d’il·legal”: restauradors rebels amplien les terrasses farts d’esperar el permís municipal
Comparteix
Alguns opten per posar més taules tot i no tenir resposta de l'Ajuntament perquè no es poden permetre perdre clients per falta d'espai
El Javi treballa al restaurant Silván, un negoci familiar que va inaugurar-se fa 30 anys / Mar Martínez
Bars de menú sense clients: la ‘cara B’ del teletreball
Notícia: Bars de menú sense clients: la ‘cara B’ del teletreball
Comparteix
El Gremi de Restauració assegura que un de cada quatre establiments tancarà abans de l'abril de 2021

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa