La Junta Constructora de la Sagrada Família hauria descartat acabar les obres del monument l’any 2026, com estava previst. El president delegat de l’ens, Esteve Camps, ha descartat explícitament que es puguin complir els terminis ideats com a conseqüència de la crisi del coronavirus. En una roda de premsa, el màxim responsable de les obres ha anunciat que les tasques de construcció es reprendran en un màxim de tres setmanes i ha recordat que, durant la seva història, el temple “ha passat per moments molt complicats, però sempre, en menor o major mesura, ha seguit fent realitat el projecte de Gaudí”.

En aquest sentit, s’ha recordat que un dels motius que impacten també en aquest retard és el daltabaix econòmic que afronta els últims mesos la junta constructora. Els visitants han caigut en picat i, per tant, també ho han fets els diners que es recapten.

Així i tot, el que es manté com a prioritat és que la torre de la Mare de Déu estigui finalitzada l’any 2021, seguint les previsions inicials.

Segons ha recollit l’Agència Catalana de Notícies, Camps ha apuntat que “el context no permet dibuixar horitzons de futur amb garanties” però que esperen “que el turisme s’animi en sis o set mesos” i puguin “invertir en l’obra amb més intensitat”. Ho ha dit conscient que la Sagrada Família de moment només ha reobert al públic en cap de setmana i fins i tot així no rep més de 2.000 visitants els dissabtes i diumenges, quan al juliol del 2019 entraven diàriament al temple més de 15.000 persones.

Nou comentari

Comparteix