L’amenaça de la soca britànica revifa el debat sobre el confinament domiciliari

La doctora demana "molt vot per correu" i un compliment "estricte" de les mesures el 14F

La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, ha apostat pel confinament domiciliari si la soca britànica provoca un repunt de contagis. “Si veiem que empitjora, ho farà de forma molt ràpida”, ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio. Des de la tornada de les vacances de Nadal, cada vegada són més els experts que aposten per un confinament estricte.

Campins ha rebutjat relaxar mesures a partir del 7 de febrer, tot i el descens de les xifres de la Covid-19, per l'”amenaça” de la variant britànica. Ha augurat que si aquesta continua augmentant la seva presència es pot arribar a un “col·lapse important” del sistema sanitari i ha posat com a exemple el Regne Unit o Portugal.

Risc de tornar enrere

Fa un dies va ser el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, qui va reclamar un confinament “intens i curt” per frenar la tercera onada de Covid-19, que aquests dies ha arribat al seu pic de contagis, però que està posant el sistema hospitalari català al límit de la seva capacitat. Si, com sembla, la variant britànica es torna predominant, els avanços de les últimes setmanes podrien quedar en no res

Respecte a les eleccions, Campins ha demanat “molt vot per correu” i un compliment “estricte” de les mesures el 14F.La doctora ha demanat fer una “monitorització molt estricta” per poder fer un seguiment de la presència de la variant britànica, especialment en casos de reinfecció, d’infecció en persones vacunades que es contagien o en grans brots.

Comentaris

    Pol 01/02/2021 10:33 am
    I el debat sobre els jutges espanyols que decideixen el dia de les eleccions al Parlament, ningú en diu res ? Segons el jutges espanyols hi ha " un interès públic molt intens en la celebració de les eleccions (!?)" la qual cosa és una opinió política dels jutges espanyols; també que Madrid no ha decretat cap lock out (?!) i que no es pot estar tant de temps "sense President de la Generalitat de Catalunya" (?!)... (A Madrid Rajoy va estar si no recordo malament, un any sense govern...!) Qui digui que el poder judicial espanyol, en la defensa de la unitat d'Espanya, no barreja i suplanta el poder legislatiu i l'executiu, que s'ho faci mirar. Els jutges ens hauran de dir que en pensen de la quarantena que hauran de fer els membres de les meses electorals, qui anirà a votar "a primera hora" a l'hora que el primer que passi serà cridat a ésser membre d'alguna mesa i si creuen que aniran a votar els afectats de la covid-19, de 19h a 20h...
    En patufet astronauta 01/02/2021 11:37 am
    Ai Pol, que el govern va fer un nyap de decret, informa't i despres, opina. El dia el va decidir el govern de la Generalitat, ningú més. Algun dia t'adonaràs que no tot el que fan els vividors de la Generalitat està bé i tot el que fan els altres, està malament. Llegeix tot el que puguis, reflexiona sobre el que has llegit, contrasta la informació: t'asseguro que t'emportaràs una sorpresa. No cal que em donis les gràcies pel consell. Per cert, les normes per anar a votar no les determina cap jutjat de l'estat espanyol, laes determina la Gencat. Els invents que comentes a la fi del teu comentari, surten d'aquí. Va, et donaré més exemples: gencat dóna l'opció de poder desplaçar-te a qualsevol punt de la comunitat per assistir a mítings. Va, un altre exemple, que no es digui: Conseller Ramon Tremosa que vol donar permís perquè es pugui aprofitar la setmana blanca i la gent pugui anar a esquiar. Durant els mítings i quan esquies, el virus t'esquiva, són uns cracs. Aixó es un govern.

Nou comentari