Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La nova soca britànica s’estén per Barcelona
  • CA

El secretari de Salut Pública de Catalunya, Josep Maria Argimon, ha assegurat que el 8% de les mostres que s’analitzen a Barcelona són de la nova soca britànica i que en “cinc o sis setmanes serà la variant predominant” al país. Segons els càlculs de Salut, cap a mitjans de març la nova soca britànica podria suposar “més dels 50% dels casos” de Covid-19 que es registrin a Catalunya.  

El cap de Microbiologia del Vall d’Hebron, Tomàs Pumarola, ha recordat que el SARS-CoV-2 és un “virus en constant evolució” que preocupa molt a les autoritats sanitàries perquè té “una major capacitat de transmissió”. Ara mateix, a banda de la variant britànica, hi ha dues variants més, una de sud-africana i una de brasilera, que reben un seguiment especial per part dels epidemiòlegs de tot el món.

Xarxa de vigilància

Pumarola ha explicat que la variant britànica es va detectar per primera vegada el 18 de setembre i que abans de finals del 2020 ja suposava el 70% dels casos que registrava el Regne Unit. “La transmissió és molt ràpida i a partir del 10%-20% es produeix un increment exponencial”, ha alertat. Per controlar la propagació de les diferents variants, Salut ha creat una xarxa de vigilància epidemiològica.

El Vall d’Hebron i el Clínic, entre altres hospitals, seran els encarregats de liderar el seguiment del virus. La seqüenciació de la Covid-19 és un procés “molt costós” en personal i material i per això cal un consorci hospitalari per dissenyar un mostreig eficaç. Quan estigui en marxa, els hospitals analitzaran a fons entre 200 i 400 mostres setmanals, quan fins ara amb prou feina s’arribava a les 10.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa