Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La nova soca britànica pot crear “un coll d’ampolla” als hospitals
  • CA

El coordinador d’hospitalització de Covid-19 a l’Hospital del Mar, Robert Güerri, ha alertat que la nova soca britànica, que aviat serà la predominant a Catalunya, pot crear “un coll d’ampolla” als hospitals perquè es transmet molt més ràpid que les variants actuals i, si es descontrola, pot portar el sistema sanitari encara més al límit.

“La impressió és que no és més greu”, ha dit Güerri en una entrevista a Catalunya ràdio, “però sí que infecta molta més gent i més ràpid”. El gran perill de la nova soca britànica és que torni a accelerar la velocitat dels contagis. “Un increment del nombre d’infeccions en un període curt de temps podria tensionar el sistema sanitari i crear un coll d’ampolla”, ha insistit.

La situació als hospitals catalans ja és molt delicada i l’arribada de la variant britànica podria suposar un nou maldecap. Güerri ha explicat que a l’Hospital del Mar hi ha hagut “un gran creixement” de casos les últimes setmanes, però ara fa uns dies que els ingressos s’han estabilitzat. Tot i això, l’hospital s’ha vist obligat a reprogramar algunes cirurgies menors i a fer canvis en l’organització de les plantes.

Preocupació per les vacunes

La lentitud en l’arribada de les vacunes també és un motiu de gran preocupació per als responsables de les unitats Covid. Aquest dimecres Salut ja va avisar que s’estava quedant sense reserves de vacunes i que la setmana que ve no es podria administrar la segona dosi a unes 10.000 persones. “Si les autoritats europees no són capaces de garantir el subministrament, la situació es complica”, ha advertit Güerri.

El coordinador d’hospitalització de Covid-19 a l’Hospital del Mar considera que la falta de vacunes pot ser molt “greu” i ha avançat que caldrà replantejar moltes coses si s’allarga en el temps. “La segona dosi de la vacuna s’ha d’administrar en un temps determinat i no se sap del cert què passa si se supera aquest termini”, ha dit. De fet no descarta que en alguns casos calgui aplicar una tercera dosi per compensar el retard de la segona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa