Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament amenaça amb multes els banyistes que no respectin la distància de dos metres
  • CA

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia (Barcelona en Comú), ha avisat que podrien multar els banyistes que no respectin la distància de dos metres a la platja. L’amenaça arriba el dia després de les aglomeracions que van obligar a tancar quatre platges. Les multes serien d’entre 100 i 200 euros, segons ha explicat Badia al Via Lliure de Rac1.

Fins ara el consistori havia apostat per la pedagogia i la tinenta d’alcaldia Janet Sanz (Barcelona en Comú) havia evitat entrar al fons de la qüestió i detallar si se’n posaven o no. En tot cas, Badia avui ha estat explícit i ha plantejat per primera vegada la possibilitat de sancionar l’incompliment de les mesures de prevenció sanitàries a les platges. “Fins i tot podem arribar a sancionar. A aquesta mesura sempre hi estem a temps, si detectem que hi ha hagut la voluntat de no voler mantenir aquestes distàncies”, ha dit Badia al Via Lliure.

Badia ha argumentat que durant el primer cap de setmana en què està permès el bany recreatiu en el context de desescalada han preferit apostar per ser “pedagògics” mitjançant els informadors. “Hem de dir que tothom et fa cas quan ve un informador dient que no es compleixen les distàncies”, ha posat en relleu. En paral·lel, la intenció és que els banyistes interioritzin l’ús del sistema de semàfors per saber l’ocupació de les platges abans d’anar-hi. Ahir, però, alguns no sabien què era aquest sistema, que es pot consultar a la web de l’Ajuntament.

En la mateixa línia, el regidor ha indicat que sobre la taula hi ha l’opció de limitar l’aforament per tal d’evitar situacions com les d’ahir en què la Guàrdia Urbana de Barcelona i els informadors municipals van haver de “redistribuir” la gent, segons destacaven fonts municipals. A més, ha anunciat que s’instal·laran 50 punts d’accés perquè els banyistes entrin per un lloc determinat.

Més notícies
“On es mira això?”: desconeixement dels semàfors d’ocupació a la platja
Notícia: “On es mira això?”: desconeixement dels semàfors d’ocupació a la platja
Comparteix
Pocs coneixen l'existència del sistema de l'Ajuntament que permet saber si hi ha molta gent
Pla general de la platja de la Barceloneta amb l'hotel Vela al fons / ACN
Les aglomeracions obliguen a tancar l’accés a quatre platges de Barcelona
Notícia: Les aglomeracions obliguen a tancar l’accés a quatre platges de Barcelona
Comparteix
La Guàrdia Urbana i els informadors treballen per "redistribuir" els banyistes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa