Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“On es mira això?”: desconeixement dels semàfors d’ocupació a la platja
  • CA

Com s’ha fet sempre. Anar a la platja, buscar un forat i instal·lar-s’hi. Els semàfors per conèixer l’ocupació de les platges de Barcelona abans d’anar-hi no s’han integrat, de moment, en el ritual dels barcelonins. “On es mira això?”, preguntava sobre el semàfor en Dani, que acabava d’arribar a la platja amb la Paula i la Natàlia. El semàfor es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament de Barcelona, tot i que la majoria de persones entrevistades pel TOT Barcelona en desconeixen encara l’existència.

En el seu grup d’amics hi havia disparitat. La Paula admetia que coneix el sistema dels semàfors per prevenir aglomeracions. “Els conec però hem passat una mica”, reconeixia, quant als semàfors. Així que han fet com s’ha fet sempre: arribar a la platja, buscar un espai i estirar la tovallola. Amb queixes incloses, perquè a en Dani li semblava que hi havia molta gent. “Com està això, mare meva”, deia un home que caminava pel passeig marítim. Uns metres més endavant, un grup de noies arribava a la sorra. “No hi ha tanta gent”, comentava una d’elles. “Bueno…”, responia una altra.

En Rubens, al contrari d’en Dani, opinava que hi havia poca gent i, a més, sí que havia consultat els semàfors. Ho havia fet malgrat que els semàfors han entrat en funcionament amb mitja hora de retard, ja que marquen l’ocupació de les platges entre les 10.30 i les 19.30 hores però no ha estat fins a les 11 hores que funcionaven.

Aquest barceloní de 47 anys és l’única persona consultada per aquest diari que havia acudit als semàfors abans d’anar a la platja. “Al matí estava el dia tapat i això ha retardat l’arribada de la gent”, expressava en Rubens. Per a ell, igual que per a en Dani, la Paula i la Natàlia, era el primer dia de platja i el gaudia d’esquenes al sol i escoltant música.

En Rubens (dreta) pren el sol a la platja / A. L.

La música acompanyava en tot moment els banyistes. Sonava per l’altaveu d’uns joves que feien exercici, més endavant pel d’uns nois que passejaven i més endavant en un xiringuito. Al so de la música jugaven a voleibol la Lucía i la Blanca. Per a aquestes noies de 15 anys també era el primer dia de platja. S’havien informat que en la fase 2 ja està permés el bany recreatiu i prendre el sol, així que havien aprofitat la platja per “sortir de casa”.

La Isabel també inaugurava aquest matí la temporada de platja. De mare cubana i pare danés, col·locava la tovallola per estirar-s’hi i prendre el sol. No en sabia res, dels semàfors. Ella, com tants d’altres, havia canviat el gel hidroalcohòlic per la crema solar per prevenir les cremades.

Molt a prop de la Isabel sortien de la sorra en Gerard, l’Anna i la filla de tots dos, la Laia. “No teníem intenció de banyar-nos però a la nena li encanta l’aigua”, relatava en Gerard. “De fet, ni tan sols sabíem si ens podíem banyar”, reconeixia. En veure la patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona i tanta gent a l’aigua i a la sorra, però, havien lligat caps. “No sabem res d’això dels semàfors”, afegia.

Per a altres no era la primera vegada que trepitjaven la platja després de la pandèmia. Dos joves de 24 i 26 anys havien quedat amb un grup d’amics per passar el migdia a la platja. “Ja en la fase 1 vam venir a surfejar”, deia un d’ells. Avui, exposaven, també intentaran fer surf cap a les 20 hores. “És quan hi haurà onades”, justificava un d’ells. “M’esperava més gent”, afirmava un dels joves.

El consistori insta a consultar els semàfors

L’Ajuntament ha demanat que es consulti el nivell d’ocupació de les platges de la ciutat abans d’anar-hi, després de l’inici de la temporada de bany amb les mesures de seguretat pel coronavirus.

Si l’indicador està verd, vol dir que l’ocupació és de menys de l’40%; si està groc, d’entre el 40 i el 60%; i si està taronja o vermell l’ocupació es considera alta, de manera que es recomana anar a altres platges amb menys persones, segons ha informat el consistori aquest dissabte en un comunicat.

Més notícies
La platja de la Barceloneta, el 23 de maig / S.B.
Guia per anar a la platja a Barcelona aquest cap de setmana
Notícia: Guia per anar a la platja a Barcelona aquest cap de setmana
Comparteix
Des del 8 de juny ja es pot anar a prendre sol i banyar-se, però amb certes restriccions
La platja de Llevant obrirà la zona de bany i esbarjo per a gossos el dia 11 de juny / Ajuntament
La platja per a gossos torna amb més controls d’accés
Notícia: La platja per a gossos torna amb més controls d’accés
Comparteix
Aquest dijous la platja de Llevant obrirà de 10.30 a 19.00 la zona per a mascotes

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa