Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Janet Sanz: “Si hi ha aglomeracions a les platges, ens demanaran fer passos enrere”
  • CA

“Si seguim veient imatges d’aglomeracions a les platges com les de fa un parell de dies, les autoritats sanitàries ens demanaran que fem passos enrere, cal la corresponsabilitat de tots perquè tot surti bé, pel bé comú, per preservar el dret a la salut i anar fent passos endavant, si hem de fer marxa enrere i tancar les platges serà pitjor per a tothom”. Així de clara ha sigut la tinent d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, aquest divendres al migdia, amb calor de ple estiu i el cap de setmana a tocar.

És el tercer avís que arriba aquesta setmana des que dimecres va començar a veure’s molta gent prenent el sol i fent banys recreatius a les platges de Barcelona, tot i ser activitats que encara no estan permeses ni ho estaran tampoc quan la ciutat entri dilluns que en la fase 1 de la desescalda del confinament per la Covid-19. Els avisos han anat fent-se més contundents a mesura que passaven els dies i les coses no canviaven. Primer el va llançar el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, el mateix dimecres. Ahir va ser l’alcaldessa en persona, Ada Colau, més dura que Badia. I avui ha sigut Sanz

Segons la tinent d’alcaldia, ja no es pot considerar que la informació no hagi arribat a tothom. Tot i que evidentment no ha esmentat l’embolic que van provocar les declaracions confuses del tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, dimarts, Sanz ha subratllat que “la megafonia és constant a les platges i la gent sap el que es pot fer i el que no es pot fer”. A més, ha destacat el paper “pedagògic” que està fent la Guàrdia Urbana, “d’advertiment”. Per alguna raó, el govern municipal evita donar dades sobre si es posen multes pel trencament de les normes del confinament a les platges, i quantes són, o bé no se’n posen. Fonts municipals al·legen que les dades són generals, de tota la ciutat, i no estan desglossades per ubicacions, ni en el cas de les platges ni en altres espais, com poden ser els parcs o carrers concrets.

De cara a demà i diumenge, Sanz ha admès que saben que “durant el cap de setmana hi haurà més afluència a les platges i que, per tant, hi haurà més concentració d’efectius policials”. I ràpidament ha tornat al discurs de demana que “la gent faci un bon ús de les platges i de la ciutat però fer passos enrere”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa