Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament estudiarà fer un pas enrere amb les platges si hi ha més aglomeracions
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona es plantejarà si cal fer un pas enrere en l’obertura de les platges de Barcelona si es repeteixen les aglomeracions que hi ha hagut aquest dimecres al matí, especialment a la platja de Sant Sebastià i a la de la Barceloneta. Tot i així, espera no haver-ho de fer, i aquest cap de setmana serà la prova de foc. Ho ha explicat aquesta tarda el regidora d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, que ha assegurat que vol ser “optimista”.

“Avui estem analitzant un primer dia en què la gent, a part de fer esport de manera individual, podia accedir a les platges per passejar, que és un canvi substancial. En general s’han complert les mesures de seguretat sanitària, però sí que és cert que en la franja que va fins a les 10 del matí hi ha hagut molta afluència a les platges de ponent, i en alguns moments era difícil mantenir la distància. Crec que avui encara hi havia gent que no tenia clara la informació i crec que això aviat es resoldrà”, ha puntualitzat. I ha insistit que estan convençuts que poden “revertir la situació”, perquè si no “caldria fer un pas enrere i replantejar-se les normes”. Segons les dades que ha donat Badia, hi ha hagut una afluència d’unes 2.000 persones de mitjana.

Per a Badia, l’element nou dels passejos s’ha introduït un dimecres i no un cap de setmana precisament perquè l’adaptació sigui gradual. “El primer dia sempre hi ha més ganes, ja va passar als parcs i després es va normalitzar. Per tant, cal fer tasca informativa i pedagògica i serà molt important el que passi el cap de setmana, la informació que ens doni, fins i tot per plantejar-nos quines mesures hem de prendre de cara a la fase dos, quan ja s’hauria d’autoritzar el bany”, ha afegit.

Per evitar afegir confusió, ha dit que encara no estan en condicions d’avançar com es regularà l’ús de les platges en la fase dos. “És millor que donem la informació quan sigui definitiva”, ha argumentat 24 hores després de l’episodi protagonitzat pel tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, que ahir va dir que avui es permetria prendre el sol a la platja. Badia ha optat per subratllar que “encara no es poden fer estades de cap tipus a la platja, només passejar o fer-hi esport”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa