Allau de banyistes a la platja l’endemà de l’embolic sobre les noves normes

Molta gent ha acudit a prendre-hi el sol i fer-hi un ús recreatiu, malgrat que finalment es va aclarir que no estava permès

La confusió que es va generar ahir, en part, i segurament també la desorientació general i les ganes de fer la seva de molta gent han provocat aquest dimecres al matí una allau de banyistes i gent prenent el sol a les platges de Barcelona, com han recollit les càmeres del programa Els Matins de TV3.

Unes declaracions confuses del tinent d’alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, que ahir va arribar a dir que sí que es podria estar una estona a la sorra prenent el sol sobre la tovallola –en una compareixença de premsa telemàtica en què se li van fer diverses preguntes sobre aquest extrem–, van obligar l’Ajuntament, hores després, a comunicar un “aclariment”.

Finalment, les normes per utilitzar les platges a Barcelona mentre no es canviï de fase en la desescalada del confinament –es continua a la zero i mig o zero avançada– són aquestes:

Les platges estaran obertes de 6 a 20. No s’hi permet el bany recreatiu ni prendre-hi el sol, i podran ser utilitzades per tothom dins de les respectives franges horàries i limitacions.

De 6 a 10 per fer esport i caminar.

De 10 a 12, i de 19 a 20 per majors de 70 anys.

De 12 a 19 per nens acompanyats d’adults (1 nen, 1 adult, 1 hora, 1km)

A la franja esportiva hi pot accedir qualsevol ciutadà del terme municipal. A la resta els que hi visquin en un radi d’un quilòmetre.

No s’hi pot accedir ni amb transport públic, ni amb vehicle privat. Només a peu o amb bicicleta.

Les platges es tancaran a les 20 hores excepte per la pràctica de surf i esportistes nàutics federats i amb la corresponent llicència que podran accedir per un punt habilitat a la platja del Bogatell.

Cal seguir les indicacions de la GUB i als avisos de la megafonia.

Més informació

Nou comentari