Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més esbarjo que esport en les primeres hores de platges obertes a Barcelona
  • CA

Matí d’assaig, error-encert, a les platges de Barcelona, en el primer dia de reobertura després de gairebé vuit setmanes de confinament contra el coronavirus. El Tot Barcelona ha recorregut les platges de la Barceloneta entre les 6.30 hores i les 8.30 hores, i s’hi ha vist més esbarjo que esport però també s’ha de dir que no hi ha hagut aglomeracions ni abusos descarats. De fet, hi continua havent-hi molta més gent, i més proximitat entre uns i altres –corredors, ciclistes, patinadors, passejants i amos de gossos– al passeig que no pas a la platja, a la sorra, i molt menys a l’aigua, que encara està força freda.

El passeig Marítim de la Barceloneta, aquest divendres cap a dos quarts de vuit del matí / S.B.

El passeig Marítim de la Barceloneta, aquest divendres cap a dos quarts de vuit del matí / S.B.

Abans de les set del matí, a la zona de les platges de Sant Sebastià i de Sant Miquel hi havia persones que caminaven o s’hi estaven soles i d’altres que s’hi havien trobat en petits grups per fer un bany i després seure a la sorra a prendre el sol i fer petar la xerrada. Això últim és just el que no es pot fer, però la patrulla de la Guàrdia Urbana que vigilava la zona no hi ha intervengut inicialment. “Entre les 6 i les 10 hores l’accés a peu és lliure”, ens deia un agent. La patrulla estava davant d’un rampa on s’havia retirat el precinte per permetre el pas. Però si no hi eres just al davant es feia difícil saber exactament quins eren els dos punts d’accés de cada platja habilitats per entrar-hi, segons l’anunci de l’Ajuntament: a l’hora de la veritat, el que s’hi veien eren molts punts amb els precintes trencats. 

Un dels molts precintes trencats que hi havia aquest divendres a primera hora del matí a les platges de la Barceloneta, el primer dia de reobertutra després de 8 setmanes de confinament / S.B.

Un dels molts precintes trencats que hi havia aquest divendres a primera hora del matí a les platges de la Barceloneta, el primer dia de reobertura després de 8 setmanes de confinament / S.B.

 

Els urbans del quad són els que manen

La màniga ampla, però, ha durat poca estona. Una mica abans de les vuit del matí ha aparegut a la Barceloneta, procedent de les platges de Sant Martí, el quad amb què els agents de la Guàrdia Urbana encarregats de mantenir la situació controlada a la sorra recorrien el litoral. Aleshores han començat a sonar els xiulets. Els agents de la patrulla estàtica que fins aleshores estaven expectants feien sonar el xiulet i feien senyals a la gent que es girava perquè s’aixequessin de la sorra on estaven prenent el sol. A poc a poc, la majoria han anat marxant. I el que han persistit han vist com els dos agents del quad deixaven el vehicle lleuger aparcat a l’àrea de vianants del passeig i se’ls acostaven per anar dissolent els grupets un per un i per fer marxar també persones que hi eren soles però sense fer esport. Tres noies que practicaven esport també han estat dissoltes perquè estaven juntes.

Mentrestant, uns metres més enllà, a la platja de Sant Sebastià, hi havia un grup que començava a fer paddle surf. Xerraven entre ells durant els preparatius però mantenien la distància, i ràpidament s’han ficat a l’aigua cadascú amb la seva taula. Ningú els ha dit res: estaven dins de normativa. 

Més notícies
Trilla veu “risc” d’un mal ús de l’obertura de platges de Barcelona
Notícia: Trilla veu “risc” d’un mal ús de l’obertura de platges de Barcelona
Comparteix
El cap d'epidemiologia del Clínic demana a l'Ajuntament que hi estigui "una mica a sobre" perquè es compleixin les mesures de seguretat
Les platges de Barcelona es reobriran aquest divendres per fer-hi esport
Notícia: Les platges de Barcelona es reobriran aquest divendres per fer-hi esport
Comparteix
Ho ha anunciat el regidor Eloi Badia, que també ha dit que a partir de dilluns el servei de neteja recupera mil operaris

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa