Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les platges de Barcelona es reobriran aquest divendres per fer-hi esport

Els barcelonins podran tornar a utilitzar les platges de la ciutat a partir de demà, però amb moltes restriccions. Només es reobriran per anar-hi a fer esport individualment, tant si és de manera professional com si s’és aficionat. I han de ser esports que es puguin fer a la sorra sol com un mussol –res de taitxí en grup– i, sobretot, la natació, una pràctica esportiva que era impossible des de va començar el confinament pel coronavirus, perquè totes les piscines i centres esportius estan tancats i les platges també. No es tracta d’anar a banyar-se i prendre el sol, sinó estrictament a nedar.

Per això, com que es tracta de reparar un greuge, l’accés a les platges barcelonines estarà permès només a qui vulgui fer esport –no per passejar-hi ni fer-hi pícnics ni fer petar la xerrada– i només al matí, de les 6 hores a les 10 hores. La Guàrdia Urbana vigilarà que es compleixin els horaris en els 18 punts d’accés que hi ha, dos en cada platja. Quan es facin les 10 hores, la megafonia que hi ha a les platges avisarà que s’ha acabat l’horari permès i les platges es tornaran a tancar.

Ho anunciat aquest dijous Eloi Badia, regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, en una roda de premsa telemàtica. Els esportistes federats podran accedir a les platges per nedar també a la franja del vespre, que estarà vetada a la resta de la ciutadania. Per fer-ho, però, hauran d’anar a la plaja del Bogatell –no en cap altra– i mostrar el seu carnet. Badia també ha matisat que en cap franja horària no es podrà agafar el cotxe per arribar fins a les platges i que no hi haurà servei de socorrisme. “L’activitat serà individual, no col·letiva ni grupal, i es farà sota la responsabilitat individual de cada esportista, però això ja és el que passa sempre durant la temporada d’hivern i els esportistes ho saben perfectament”, ha concretat. En cas d’emergència, s’haurà de trucar al 112.

Nou impuls a la neteja a partir de dilluns

Pel que fa a la neteja, un des aspectes més criticats de la situació en què està la ciutat les darreres setmanes, Badia ha anunciat que a partir de dilluns es reincorporen a la feina 1.000 operaris i que es passarà del 33% del servei disponible al 60%, amb 2.900 operaris. Als barris de Ciutat Vella del Gòtic i Sant Pere i Santa Caterina, més complicats de netejar pel tipus de trama urbana, el servei estarà al 75% a partir de dilluns.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa