El tinent d’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle (PSC), ha generat un embolic considerable aquest matí quan en la seva compareixença per recordar les normes d’ús de les platges de Barcelona ha donat a entendre que a partir de demà s’hi podrà prendre el sol tot i que la ciutat continua en la fase zero avançada de la desescalada del confinament per la Covid-19. El detall de les declaracions de Batlle es poden veure en aquest fragment de la roda de premsa telemàtica en la qual ha participat.

Batlle ha demanat “sentit comú” a l’hora d’estirar la tovallola i prendre el sol. En aquesta línia, ha recordat que cal mantenir la distància de seguretat i que tot plegat es podrà fer en l’espai de temps destinat als passejos diaris, que és una hora i a un màxim d’un quilòmetre de casa. Per tant, segons les seves paraules, només podrien prendre el sol a la platja aquelles persones que visquin a, com a màxim, un quilòmetre d’allà i s’hi podran estar només una hora. El cas és, però, que hores després, portaveu municipals han hagut de fer un aclariment i admetre que l’explicació ha sigut embolicada i deixar clar que no s’hi permetrà prendre el sol ni cap altre ús purament recreatiu que impliqui estar-se aturat a la platja.

Aquest diari ha consultat fonts municipals sobre les paraules de Batlle minuts després que les pronunciés i han confirmat que s’hi podia prendre el sol. Més tard, però, hi ha hagut la rectificació a les declaracions del tinent d’alcaldia i a la confirmació de les fonts municipals.

Amb tot, segueix vetat, matisen fonts municipals, és el bany recreatiu. És a dir, que només està permès el bany a la platja si és per fer-hi esport.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa