Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La direcció de TMB va intervenir en la polèmica sobre l’ús del català al metro
  • CA

TMB admet que la direcció de la companyia va haver d’intervenir la setmana passada per intentar tancar la polèmica que es va desfermar a les xarxes socials quan l’empresa de transport públic va justificar en un perfil corporatiu de Twitter que es comuniqués només en castellà una incidència a través de la megafonia del metro. La queixa d’un viatger a internet perquè l’avís no s’emetés també en català va ser contestada al compte @TMBinfo amb una resposta en què s’assegurava que el personal pot escollir indistintament entre català o castellà, en funció de la llengua que al treballador li sigui “més fàcil per donar un missatge clar i concís”. El mateix missatge s’emparava en què totes dues són oficials.

Consultat pel TOT Barcelona, l’empresa pública de l’Ajuntament de Barcelona atribueix la resposta al “departament d’informació i atenció al ciutadà” i diu que “no es correspon amb la política i la pràctica de TMB”. De fet, gairebé 12 hores després de la resposta que va causar controvèrsia, el mateix perfil corporatiu de la companyia va rectificar per assegurar que “la llengua vehicular de TMB és el català”.

TMB assenyala que “la direcció va intervenir en l’aclariment que es va publicar amb posterioritat al mateix perfil”. Sobre quin és el criteri que impera en les comunicacions d’urgència a la xarxa de transport públic, l’empresa afirma que es cenyeix a la “legislació vigent”, sense precisar que existeixi un protocol intern o directrius sobre quin ha de ser l’ús dels idiomes. En aquest sentit, cita els articles de la Llei de Política Lingüística de Catalunya que dicta que les empreses públiques catalanes han d’emprar normalment el català en les seves comunicacions, utilitzar-lo al menys en els missatges per megafonia i que el personal sigui capaç d’adreçar-se als consumidors en les llengües oficials, alhora que es promou l’ús del català.

Més notícies
Un vagó de metro, durant la pandèmia / @GemmaPD
El PP exigeix bilingüisme a TMB després de la polèmica sobre el català al metro
Notícia: El PP exigeix bilingüisme a TMB després de la polèmica sobre el català al metro
Comparteix
Els populars reaccionen a la rectificació de l'empresa sobre l'ús dels idiomes i volen saber el protocol
gemma-aguilera
Bilingüisme polític al Metro
Notícia: Bilingüisme polític al Metro
Comparteix
"El català hi ha de ser sempre, la seva presència no pot ser a discreció i ideologia del conductor de Metro de torn"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa