El PP exigeix bilingüisme a TMB després de la polèmica sobre el català al metro

Els populars reaccionen a la rectificació de l'empresa sobre l'ús dels idiomes i volen saber el protocol

El portaveu de el grup municipal del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Óscar Ramírez, ha demanat aquest dilluns a la presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Rosa Alarcón, “garantir sempre el bilingüisme en el transport públic”. El popular, a més, ha instat la regidora del PSC a “no caure en el sectarisme separatista”, després que la companyia pública provoqués una polèmica a Twitter sobre quin és el protocol sobre l’ús del català i el castellà al metro.

La petició del PP arriba després que la setmana passada un usuari de Metro es queixés en xarxes socials que s’emetés un missatge sobre una incidència per megafonia només en castellà. TMB va respondre a través d’un dels seus perfils a Twitter que el personal poden fer ús indistintament de català o castellà. Hores més tard, i després de desfermar comentaris de reprovació i un debat sobre quin criteri ha d’imperar sobre l’ús dels idiomes als serveis públics de Catalunya, la companyia va rectificar i va dir que el català és la llengua vehicular al metro.

El PP demanarà explicacions sobre aquest fet a en la pròxima Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat. Els conservadors també sol·licitaran conèixer els criteris que segueix TMB per comunicar-se amb els seus usuaris.

Més informació

Nou comentari