L’Estat es nega a reconèixer com a víctimes del 17-A les que pateixen afectacions psíquiques

Només un de les 64 sol·licituds presentades per aquest tipus de lesions ha sigut acceptada

El ministeri de l’Interior ha respost fins ara a 77 dels 117 afectats dels atemptats del 17-A  –la majoria, de l’atropellament massiu a la Rambla de Barcelona–  que havien sol·licitat ser reconegudes com a víctimes del terrorisme. En aquests casos, ja tenen la proposta d’indemnització de l’Estat.

Són les xifres que consten a la Unitat d’Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT), que ha atès les víctimes per conveni amb l’Ajuntament de Barcelona. I d’aquestes 77 que ja tenen resposta, només 14 han estat reconegudes: les 13 persones que presentaven ferides físiques i només una de les que tenien lesions psíquiques. És a dir, el 98,4% dels lesionats psicològics han estat rebutjats, un 82% de la xifra total.   

La UAVAT i l’Ajuntament han presentat avui les dades, quan s’acosta el segon aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils. L’entitat ha atès 210 persones, de les quals 117 han fet els tràmits al ministeri. Quaranata, encara no tenen resposta. 

Segons el criteri de la UAVAT, “les denegacions sovint es fonamenten en arguments que no són coherents amb els criteris clínics i mereixen una reflexió profunda per part de les administracions corresponents”.

Més informació

Comentaris

    X*2 31/07/2019 4:01 pm
    L'estat espanyol és una merda que no serveix per res més que per robar i emprenyar

Nou comentari