Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Trapero compareix davant de la comissió d’investigació dels atemptats del 17-A
  • CA

El major dels Mossos Josep Lluis Trapero compareix aquesta dimarts a la tarda davant de la comissió d’investigació sobre els atemptats del 17 i 18 d’agost el 2017 al Parlament de Catalunya. El major compareix en una sessió secreta de la comissió, en la qual també hi haurà les intervencions d’altres membres de l’equip policial que van participar en la gestió dels atemptats a Barcelona i Cambrils aviat farà dos anys. Els membres de la comissió van decidir que les compareixences de membres de cossos policials fossin secretes.

Amb un posat seriós, Trapero ha arribat pocs minuts després de les tres de la tarda a la Sala 1 del Parlament on té lloc la comissió amb la presència de diputats de tots els grups parlamentaris. A banda de Trapero, també compareixeran cap de l’Àrea Centra d’Anàlisi de la Comissaria General d’Informació, Lluís Paradell; l’ex-comissari en cap de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona, Joan Portals,  l’excap de l’Àrea de Comunicació, Patrícia Plaja.

En aquesta sessió havien de comparèixer en la part inicial ex membres del govern espanyol de Mariano Rajoy, però tots han refusat respondre al convocatòria al·legant que el Parlament només pot citar persones vinculades al govern de l’autonomia o a l’acció parlamentària de la pròpia autonomia i no d’instàncies superiors, ha explicat el president de la comissió, Jordi Monell.

Han plantat el Parlament Soraya Sáenz de Santamaría, Juan Igancio Zoido, Alfonso Dastis, José Manuel García-Margallo i Enric Millo. Es produeix una situació semblant a la que s’ha produït amb la comissió d’investigació sobre el 155, on alguns d’ells estaven convocats i tampoc han comparegut. Ara la comissió els convocarà de nou per al proper divendres a les 13.45 hores. A partir d’aquí, si no es presenten es pot traslladar la qüestió a la Mesa del Parlament perquè decideixi si ho eleva a la Fiscalia per valorar les conseqüències penals de la incompareixença, com ha passat ja amb la comissió d’investigació sobre el 155.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa