JxCat i ERC forcen un ple per reclamar una investigació al Congrés sobre el 17-A

Els grups municipals de JxCat i ERC han anunciat aquest dilluns que han registrat una petició per forçar un nou ple extraordinari –el tercer d’aquest mandat– per reclamar que el Congrés espanyol obri una comissió d’investigació sobre els atemptats del 17-A arran de les últimes informacions aparegudes als mitjans sobre la relació dels serveis secrets amb el cervell dels atacs. “No entenem perquè PSOE, PP i Cs continuen bloquejant la comissió”, ha dit la portaveu de JxCat, Elsa Artadi.

Tots dos grups han volgut deixar molt clar que no es tracta d’alimentar “teories de la conspiració” i han recordat que, tot i que és necessari “contrastar” les informacions publicades, “hi ha indicis de la relació entre l’imam de Ripoll i els serveis d’intel·ligència” que cal aclarir. “Tenim dret a saber si era inevitable, si hi haver una cadena d’errors o si va ser una negligència”, ha afegit el regidor d’ERC, Jordi Coronas. També han demanat a Colau que “no s’amagui” i lideri l’exigència d’una comissió des de Barcelona.

El ple extraordinari encara no té data i tant JxCat com ERC parlaran amb la resta de grups per buscar el millor dia, però ja han avançat que és una qüestió “urgent” perquè d’aquí a tres setmanes es complirà el segon aniversari dels atemptats. “A altres estats de la UE hi ha hagut comissions d’investigació i també n’hi ha una al Parlament”, ha recordat Coronas. Els dos grups han criticat que la majoria dels alts càrrecs de l’Estat s’hagi dignat a comparèixer a la cambra catalana.

Nou comentari