Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Comandaments dels Mossos compareixen en secret al Parlament pels atemptats del 17A
  • CA

Quatre comandaments dels Mossos d’Esquadra compareixen aquest dimarts davant de la comissió d’investigació sobre els atemptats del 17 i 18 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils. Ho fan en el marc d’una sessió secreta i a portada tancada, tal com va decidir la comissió quan es va acordar el pla de treball. La compareixença en sessió secreta es va decidir per tal de protegir els testimonis integrants dels cossos policials.

A la sessió d’aquest dimarts han estat citats a declarar el cap de la Comissaria General d’Investigació Criminal dels Mossos d’Esquadra, Rafel Comas; el cap de la Comissaria General d’Informació, Eduard Sallent; l’intendent en cap de la regió policial de les terres de l’Ebre, Josep Maria Estela, i el comissari superior de Coordinació Central en el moment dels atemptats, Joan Carles Molinero.

La setmana passada ja van comparèixer a la comissió es comissari Manel Castellví, aleshores cap de la Comissaria General d’Informació, i Ferran López, que en aquell moment era comissari superior de Coordinació Territorial i número 2 de facto del cos. De fet, López va ser el primer d’assumir el comandament de l’operatiu perquè aquell dia l’aleshores cap del cos, el major Josep Lluís Trapero, estava de vacances i va trigar unes hores a poder incorporars-se. Ell era el comandament que acompanyava l’aleshores conseller d’Interior, Joaquim Forn, en la primera compareixença pública per donar les primeres explicacions. Posteriorment, ja seria Trapero qui portaria les regnes i que faria les compareixences que tothom recorda, durant les quals va anar informant de l’avenç en la investigació.

El paper dels Mossos en la gestió dels atemptats del 2017 va generar una gran controvèrsia en ser acusats pel diari ‘El Periódico’ de no haver fet cas d’un suposat advertiment rebut de la CIA al maig. Posteriorment, es va saber que l’avís –que era inconcret–, no havia vingut de la CIA, sinó d’una altra font nord-americana, i que els òrgans estatals antiterroristes també l’havien rebut i també l’havien considerat inconsistent, de manera que ni tan sols n’havien parlat amb els Mossos.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ton c. a maig 28, 2019 | 18:07
    ton c. maig 28, 2019 | 18:07
    l´Esta espanyol, no els hi perdonarà mai als Mossos, LA FEINA QUE VAREN FER EN ELS TEMPTATS DELS DÍES 17 I 18 D´AGOSAT DEL 2017, ELS HI VAN DEMOSTRAR QUE NO CALEN TANTES ÍNFULES PEER FER BE LA FEINA I QUE AMB EL COMANDAMENT DEL mAJOR tRAPERO, JA EN TENÍEN PROU, EL QUE HE DIT, AIXÓ NO HO PERONARÁN MAI. ELS VAN DEIXAR EN EVIDÈNCIA.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa