Justícia proposa un sostre d’afluència per evitar actes com el de la Sagrada Família

La Direcció General d’Afers Religiosos, dins del Departament de Justícia, portarà al Procicat una proposta per limitar a un centenar de persones l’aforament en actes religiosos. Justícia ha informat que ho farà per evitar “noves concentracions multitudinàries” com la d’aquest dissabte a la Sagrada Família, que va reunir unes 600 persones.

Aquesta limitació se sumaria a l’actual del 30% de l’aforament en actes religiosos i s’aplicaria “malgrat es facin en espais amb gran capacitat”. El Departament, a través d’Afers Religiosos, ha traslladat el seu malestar a l’Arquebisbat de Barcelona per la “desproporcionada i inoportuna” concentració de persones en la beatificació d’aquest dissabte i ha fet una crida a la responsabilitat.

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ja havia apuntat aquest diumenge en una entrevista a Catalunya Ràdio que s’haurien de revisar els criteris quan es tracta d’esglésies grans que congreguen centenars de persones. L’acte va comptar amb la presència del director general de Dret i d’Entitats Jurídiques de la Generalitat, Xavier Bernadí, així com la del tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona Albert Batlle i del comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religió del consistori, Khalid Ghali.

Nou comentari