Aragonès, sobre la missa a la Sagrada Família: “Em vaig emprenyar”

Creu que s'han de revisar els criteris quan es tracta d'esglésies grans que congreguen centenars de persones

El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha dit que es va “emprenyar” quan va veure les imatges de la missa d’aquest dissabte a la Sagrada Família que va reunir unes 600 persones. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Aragonès ha explicat que l’acte de beatificació de Joan Roig Diggle no tenia l’autorització expressa del Procicat sinó directrius genèriques, en aquest cas la reducció de l’aforament al 30%.

Però el vicepresident ha dit que una cosa és una església de barri i una altra cosa que es congreguin centenars de persones. “Quan és una església tan gran que pot mobilitzar tanta gent, això ho haurem de revisar”, ha afegit. Aragonès ha explicat que l’estat d’alarma permet reduir els aforaments d’esglésies i mesquites però no tancar-les, perquè la Constitució estableix que l’activitat religiosa és un dret fonamental. 

Davant d’aquest context, ha explicat que la directriu del Procicat és que aquest tipus d’actes tinguin un aforament del 30%. El vicepresident ha defensat que la missa d’aquest dissabte a la Sagrada Família no era essencial i ha recordat que el Departament de Salut ha obert un expedient per aclarir-ho i que des d’aquest departament estan en contacte amb l’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, que va presidir la cerimònia. “Jo puc dir que m’he enfadat però no puc dir que poso una multa perquè hi ha un procediment que s’ha de seguir”, ha afegit.

Més informació

Nou comentari