Dos alts càrrecs de l’Ajuntament, a l’acte de la Sagrada Família

També hi era present el director general de Dret i d'Entitats Jurídiques, de la conselleria de Justícia

S’embolica la controvèrsia política sobre l’acte religiós d’aquest dissabte a la Sagrada Família, amb 600 assistents. Segons ha pogut saber el TOT Barcelona de fonts de l’Arquebisbat de Barcelona, entre el públic de la beatificació hi havia alts càrrecs de l’Ajuntament de Barcelona i del Govern català. Es tractaria del tinent d’alcaldia de seguretat Albert Batlle (d’Units per Avançar i membre del grup municipal del PSC) i el comissionat de Diàleg Intercultural i Pluralisme Religiós, Khalid Ghali.

L’Arquebisbat matisa, però, que Batlle va assistir a títol personal i “no per delegació de ningú”. A més, les mateixes fonts confirmen a aquest diari que també hi era present el director general de Dret i d’Entitats Jurídiques del Departament de Justícia, Xavier Bernadí. Jurista i catedràtic, depèn orgànicament de la consellera de Justícia, Ester Capella (ERC).

Una hora després de transcendir la notícia, l’Ajuntament de Barcelona ha confirmat oficialment la presència dels dos càrrecs municipals i ha volgut afegir que “consta l’assistència” també de Bernadí i de diversos cònsols. No obstant, assenyala obertament al Govern català: “La possibilitat de celebració d’actes les marca la Generalitat, així com les condicions en què es duen a terme i els aforaments, sense establir límits ni topalls”.

Batlle i Ghali són tots dos membres del govern d’Ada Colau i Jaume Collboni, si bé no directament representants dels comuns, que es van mostrar especialment crítics amb l’activitat. Poc després de la cerimònia el regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra (BComú), va carregar molt durament contra la legalitat de l’acte i ja va culpar a la Generalitat.

Coneixement sobre l’acte

L’emissora RAC1, que ha avançat el nom dels dos representants municipals aquest matí, ha preguntat també a Serra sobre l’acte. El regidor ha dit en un primer moment que al consistori “no li constava l’acte” i estava sorprès. Però en ser requerit per les invitacions rebudes i els dos assistents municipals, ha matisat que sí que sabien que es faria però desconeixien “les característiques” i “l’objectiu d’aglutinar 600 persones en aquesta missa”. Ha justificat l’assistència de Batlle i Ghali dient que “entra dins la normalitat” que hi hagi presència municipal en actes religiosos.

Havien d’anar-hi 200 persones més

En declaracions recollides per Europa Press, l’Arquebisbat ha explicat que el 30% d’aforament de la Sagrada Família permetia celebrar un acte amb prop de 900 persones. L’organització havia previst 800 assistents, però uns 200 no hi van poder anar a causa del confinament perimetral de la ciutat.

Més informació

Nou comentari