La Junta Electoral també ordena retirar les estelades de la façana de la UB

L’entitat Joves per la Defensa de la Constitució havia denunciat la presència de símbols independentistes a la facultat de Geografia i Història

La Junta Electoral de Barcelona ha ordenat a la UB que “procedeixi a la retirada immediata de les banderes estelades penjades a l’edifici de la facultat de Geografia i Història”, situada al barri del Raval, segons un escrit al que ha tingut accés el TOT Barcelona. La resolució prové d’una denúncia de l’entitat Joves per la Defensa de la Constitució, formada per nombrosos exmembres de Societat Civil Catalana. 

Entre les proves aportades per l’entitat hi ha fotografies d’algunes estelades penjades a la facultat, però també diverses pintades com “No és judici, és una farça”, “Feminisme per canviar-ho tot”, “Comunisme llibertari” o “I Jornades Ciències Socials, marxisme i acció política”. Tot i això, la junta només ha admès la queixa contra les banderes, que fa temps que les considera un símbol partidista.

Una de les fotografies aportades com a prova de la politització de la facultat

Una de les fotografies aportades com a prova de la politització de la facultat

En el seu escrit, Joves en Defensa de la Constitució també dona suport a la iniciativa Lloc net, joc net que han impulsat altres entitats espanyolistes com Aixeca’t-Levantate, Impulso Ciudadano, S’ha acabat i Cataluña por España per promoure “la neutralitat institucional”. 

Més informació

Nou comentari