Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Tres mesos amb els jardins del Palau Robert tancats per una plaga de rates
  • CA

Els jardins del Palau Robert de Barcelona continuen tancats al públic per una plaga de rates. Les instal·lacions ubicades a l’encreuament entre l’avinguda Diagonal i el passeig de Gràcia van haver de tancar el 20 d’octubre del 2022 en detectar-se una sobrepoblació d’aquests rosegadors i des d’aleshores només ha pogut tornar a obrir les seves portes de manera puntual.

Segons ha avançat Betevé i han confirmat els responsables de l’espai aquest dimarts, les tasques per posar fi a la plaga de rates que afecta els jardins continuen i l’espai romandrà clausurat al públic fins a nou avís. Malgrat no concretar cap data, la previsió és que la reobertura del recinte tingui lloc “pròximament”, un cop es constati que el tractament aplicat ha resultat efectiu per reduir la sobrepoblació dels rosegadors.

Cal recordar que aquest episodi no és un cas aïllat. El recinte ja va haver-se de tancar al públic durant el mes d’agost també per una plaga d’aquests rosegadors, tancament que es va aprofitar per dur a terme tasques de jardineria. Des de la seva reobertura el passat 1 de setembre, diversos usuaris havien denunciat a través de les xarxes socials la presència de rates als jardins del Palau Robert i reclamaven a l’administració una intervenció integral que eviti que es puguin tornar a produir episodis com aquests.

Un problema enquistat

Els rosegadors han estat els protagonistes no desitjats de la capital catalana des del passat estiu. Rates mortes a la platja, caus de rates a la plaça de Catalunya o rosegadors al costat de la brossa que s’acumula en alguns contenidors han estat alguns dels episodis que s’han repetit en els darrers mesos a la ciutat. De fet, segons les darreres dades amb les quals treballa l’Agència de Salut Pública de Barcelona, a Barcelona hi podrien haver aproximadament 259.000 rates, 0,13 per a cada habitant de la ciutat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel a gener 10, 2023 | 19:30
    Manel gener 10, 2023 | 19:30
    Casa Colau
  2. Icona del comentari de: Ronya vaticana erc a gener 10, 2023 | 23:22
    Ronya vaticana erc gener 10, 2023 | 23:22
    Torrent , bruticia ERateC. JUNQUERAS NO VALS UN EURO, quina colleta de ninotserc porqueria catolica de boys scouts

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa