Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Intervenen un solar perquè podria haver-hi explosius de la guerra civil
  • CA

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil investiguen si hi ha explosius de la Guerra Civil en un solar del carrer Marroc, al districte de Sant Martí. La notícia, que ha avançat Betevé i han confirmat els Mossos al TOT Barcelona, ha sorprès els veïns de la zona, que s’han trobat amb furgonetes de tots dos cossos policials a prop de casa.

Segons detallen des de la policia catalana, han rebut diversos avisos dels mateixos veïns a primera hora del matí alertant que podria haver-hi antics artefactes de la guerra sense detonar en aquest espai del barri de Provençals del Poblenou. La policia també ha confirmat que en aquests moments els agents estan realitzant els controls preventius i necessaris per declarar la zona segura.

A més, segons detalla Betevé, un equip tècnic de la Guàrdia Civil hauria arribat des de Madrid per escanejar el terra amb un georadar. Els equips sobre el terreny, però, han explicat al mitjà citat que no està clar que finalment hi hagi explosius i tampoc saben fins quan estaran buscant-los.

Les obres descobreixen antigues vies, llambordes i refugis

Últimament, estan aflorant restes antigues a les obres que es fan a Barcelona. Els obres de la superilla de l’Eixample van trobar antigues vies i llambordes de la ciutat i, sota el nou mercat de Sant Andreu de Palomar, hi ha enterrat un dels refugis que es feien servir durant la guerra.

Aquest refugi estava documentat en els arxius i els historiadors disposen d’informacions sobre aquesta infraestructura de guerra, que es mantindrà sota el mercat sense possibilitat de ser visitada per la ciutadania. Quan les obres del nou mercat es van iniciar, el refugi ja va sortir a la llum i aleshores es van exposar demandes per tal que l’Ajuntament és tot el possible per mantenir-lo, preservar-lo i fer-lo visitable. Tot i això, el mercat ja funciona i els veïns no podran entrar al refugi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa