Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El patrimoni aparegut per sorpresa en una superilla ja sap el seu destí
  • CA

L’Eixample es preparava per a la seva nova superilla quan, de sobte, va trobar-se amb part de la memòria del barri. Els operaris van descobrir un seguit de llambordes i les antigues vies del Tramvia mentre treballaven. L’Ajuntament ha decidit recol·locar-les en el disseny de la nova urbanització.

La voluntat del districte és conservar aquest patrimoni en els seus nous carrers. Per això, ara els tècnics s’han centrat en mirar com apartar-lo a les noves necessitats. Finalment, han localitzat un nou espai segur dins de la mateixa superilla; es recol·locarà tant els 6.000 metres quadrats de llambordes antigues i els 45 metres de via.

Les llambordes i les vies ja tenen ubicació exacta al mapa

Les llambordes, tal com van ser trobades, no es poden reincorporar al paviment per culpa del seu estat. Per això, segons ha explicat l’Ajuntament, un taller especialitzat les tallarà per tal d’assolir un paviment segur, regular i sense juntes, fet que podria suposar un perill per les persones amb pitjor mobilitat.

Aquestes llambordes es van utilitzar durant gran part del segle XX i es reincorporaran a l’eix verd de Girona, entre els carrers de Gran Via i de Diputació, i entre els de València i Mallorca. Les sobrants aniran a parar a la plaça d’Enric Granados.

D’altra banda, les vies, que daten de finals del segle XIX, es reincorporaran al teixit d’una part del carrer de Girona. El consistori preveu enrasar-les i tapar la ranura amb resina, per tal d’evitar caigudes i ensopegades. Les que no hi càpiguen, s’emmagatzemaran.

Els veïns no ho veuen clar

El que s’ha conegut ara és el lloc exacte on el consistori ubicarà l’antic patrimoni. La tinent d’alcaldia d’urbanisme, Janet Sanz, ja va avisar que la infraestructura no tornaria a quedar soterrada. “La veritat és que no ho veig gaire. Dependrà de les condicions en les quals es conservi, però mantenir unes vies a terra sempre és, a priori, un motiu de conflicte“, apuntava al TOT Jaume Artigues, president de l’Associació de Veïns de la Dreta de l’Eixample, en aquell moment. El temps dirà si és un encert o no.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa