Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un emblema del Tibidabo fa anys aquest dissabte en hores baixes
  • CA

Aquest dissabte el Tramvia Blau està d’aniversari. Aquest emblema del Tibidabo fa 121 anys, tot i que no ho podrà celebrar als carrers, fet que disgusta als més romàntics de la ciutat. Fa quatre anys l’administració va decidir tancar-lo cotxeres la infraestructura per modernitzar-la i, des de llavors, els turistes i veïns que volen pujar al mític turó barceloní no ho poden fer amb el tramvia. Tot i això, molts han volgut recordar a les xarxes, en un dia tan assenyalat pel vehicle, la vigència històrica d’aquest transport.

L’altre emblema que està d’aniversari és el parc d’atraccions del Tibidabo i el Funicular. Tant el parc com els dos transports es van inaugurar el 29 d’octubre de 1901. El cardenal de l’època, Salvador Casañas, va beneir i inaugurar tots tres emblemes. El parc, això sí, encara va trigar un temps a obrir-se al públic, l’any 1905.

El Tram Blau, una història per romàntics

El Tramvia Blau és un servei gestionat per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i unia el final de la línia L7 del Metro de Barcelona, a l’estació de l’Avinguda Tibidabo, amb el Funicular. Té el mèrit de ser l’únic tramvia que es manté d’aquells primers que van aparèixer a inicis del segle XX. Només ha parat en tres ocasions: l’any 1922 i el 1958, quan els responsables van decidir reformar-lo, i l’any 2018, per la decisió de TMB de remodelar tota la infraestructura que formen la via.

El Tramvia Blau / Ajuntament

La resta de Tambaix original d’aquella època va desaparèixer entre els anys 1960 i 1970, quan la ciutat va apostar per un canvi de model complet pel que fa a la mobilitat. Barcelona va instal·lar nous autobusos, que van acabar substituint aquest altre transport que, com passa en altres ciutats europees, compartia espai amb altres vehicles. Des de fa uns anys, el consistori va optar per instal·lar aquest transport de nou amb dues línies que ara s’uniran i permetran, d’aquesta manera, connectar la ciutat de punta a punta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa