Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona conservarà les vies de l’antic tramvia del carrer de Girona

Les vies de l‘antic tramvia del carrer de Girona que han quedat al descobert amb les obres de la superilla de l’Eixample no tornaran a tapar-se. L’Ajuntament de Barcelona aposta per conservar aquesta vella infraestructura integrant-la en el projecte dels eixos verds com a recordatori de la memòria urbana d’aquesta part del districte barceloní.

“Conservarem les vies de l’antic tramvia que s’han destapat amb les obres de la superilla: són el testimoni d’una ciutat on el transport públic era protagonista. Protegirem la memòria del tramvia, que ara tornarà a creuar un Eixample més verd i saludable”, ha assenyalat la tinenta d’alcalde d’Ecologia i Urbanisme, Janet Sanz, en una publicació a través de les xarxes socials, on remarca que preservar aquesta infraestructura és possible perquè al carrer de Girona hi desapareixerà l’asfalt.

La previsió del consistori barceloní és poder fer una intervenció com la que ja ha tingut lloc en altres ciutats com València, on es va apostar per conservar les vies de l’antic tramvia que van aparèixer amb la remodelació de la plaça de la Reina de València, que s’han acabat integrant en el mateix paviment de l’espai. “Conservar la memòria del tramvia és protegir el patrimoni i la identitat de la ciutat, però també és un recordatori que l’Eixample no sempre ha estat saturada de cotxes i fum“, ha remarcat Sanz, que considera una coincidència molta dient el fet que aquesta infraestructura hagi emergit 150 anys després del primer tramvia.

Unes vies soterrades sota l’asfalt

Cal recordar que les vies de l’antic tramvia del carrer de Girona van aparèixer fa uns dies després que els operaris que treballen en les obres de la superilla de l’Eixample aixequessin una part de l’asfalt d’aquesta via. Aquest no és el primer cop que aquesta infraestructura surt al descobert, ja que el passat 2021 ja es va produir una situació similar al carrer de Mallorca.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafí Bandarra i Grataconys a setembre 07, 2022 | 09:38
    Serafí Bandarra i Grataconys setembre 07, 2022 | 09:38
    Els ciclistas estaran contents

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa