La reobertura del nou Mercat de Sant Andreu a Sant Andreu del Palomar no ha estat exempta de polèmica, retrets i acusacions. El fet és que el grup municipal de Junts ha denunciat que s’ha celebrat aquest dijous al matí un “acte polític” amb la presència del primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i la ministra espanyola d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, a esquenes de la resta de grups municipals.

Segons Junts, se’ls havia informat que no hi hauria una inauguració com a tal i que només es faria una festa cívica aquest cap de setmana. Per això han quedat sorpresos en veure que aquest matí la plaça acollia les autoritats en un acte obert a la premsa, que ha inclòs també una passejada per les noves instal·lacions. La presidenta del grup municipal de Junts, Neus Munté, ha assegurat en un fil a Twitter que la regidora de Mercats no els havia informat d’aquest acte.

“Des de Junts vam preguntar a la Regidora de Mercats sobre la data i acte d’inauguració i se’ns va dir que no n’hi hauria, que no se’n feia, i que dissabte hi hauria una ‘festa cívica’. Això darrer és cert i se’n està fent difusió a xarxes”, apunta Munté.

“El que desconeixíem —afegeix— és que es preparava un acte polític, amb presència d’una ministra. Cadires, micro, discursos, posterior passejada pel mercat. No serà una inauguració, però caram, s’hi assembla molt”. Munté considera que la visita de la ministra s’ha convertit en un acte de precampanya socialista.

Una remodelació d’uns 10 milions d’euros

El mercat del barri de Sant Andreu de Barcelona ha obert les seves portes després d’una remodelació amb una inversió de 9,5 milions d’euros. El nou equipament s’ha reformat integralment i l’espai consta de 22 concessionaris, 15 són parades d’aliments i producte fresc i 7 són parades no alimentàries. Barcelona ha rebut 8,2 milions d’euros de fons europeus Next Generation distribuïts pel ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme per a diferents projectes de comerç de proximitat.

La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, ha defensat el projecte i ha assegurat que els mercats fan una funció “econòmica i social”. El proper dissabte 17 de setembre, el mercat celebra la seva obertura amb una festa ciutadana.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a setembre 15, 2022 | 17:45
    Ricard setembre 15, 2022 | 17:45
    Mercats de Barcelona no és un exemple de funcionament per a ningú, polítics a part.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa