Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Intervenen més de 1.000 quilos de cocaïna al Port de Barcelona

Operació contra el tràfic de drogues. Tal com informa l’ACN, una investigació de la Policia Nacional ha culminat amb la intervenció de més de 1.000 quilos de cocaïna amagats en contenidors marítims del Port de Barcelona. Tanmateix, ha desarticulat l’organització criminal que hi havia darrere i ha detingut els seus integrants.

La investigació va arrencar a principis d’aquest 2023, quan els investigadors es van assabentar de l’enviament de tres contenidors des del Port de Cartagena (Colòmbia) fins al Port de Barcelona. La mercaderia que, en principi, es transportava en el seu interior estava declarada com sacs de cola per a ceràmica. Quan els agents van inspeccionar els contenidors, van trobar 1.003 paquets de cocaïna amb un pes brut de 1.124 quilos. Això no és tot. La Policia Nacional també va intervenir al Port de València dos contenidors més procedents de Guayaquil (l’Equador). Això va acabar amb la troballa de 130 paquets de cocaïna amb un pes brut de 143 quilos. Tots dos casos culminar amb la detenció d’un total de set persones.

Intervencions similars al Port de Barcelona

En una operació conjunta del passat desembre de la Guàrdia Civil i el Servei de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària es va fer una troballa similar. Les indagacions policials van permetre constatar que un buc procedent de la ciutat equatoriana de Guayaquil (Equador) amb destí Barcelona transportava contenidors susceptibles de portar droga amagada al seu interior. Un cop van arribar al Port de Barcelona, els agents van procedir a registrar els contenidors i van descobrir entre un carregament de cacau fins a 1.340 quilos de cocaïna.

Només una setmana abans d’aquests fets també es va interceptar al Port de Barcelona un carregament de cafè en gra que amagava fins a 90 quilos de cocaïna. El contenidor va arribar a la capital catalana en un buc procedent de la localitat de San Pedro de Saula (Hondures) i la droga estava a l’interior de dues motxilles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa